A. Melianas: išaiškėję A. Matonio biografijos faktai garbės nedaro

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas sako, kad paviešinti faktai apie tai, kad Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadas Algirdas Matonis sovietmečiu dirbo KGB, garbės nedaro. Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis sako, kad visos institucijos, kurioms reikėjo, šį faktą žinojo.

„Tie išaiškėję faktai garbės nedaro, tačiau aš noriu pavest Policijos departamentui vis dėlto tą informaciją patikslinti, ar iš tikrųjų leidimai buvo atitinkamų institucijų duoti dirbti, ir pateikti man“, – sakė A. Melianas.

„Visi, kas dirba policijoje, turėtų žinot, kad įsigaliojus Liustracijos įstatymui tos procedūros buvo atliktos. Noriu pabrėžti, kad VSD ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro iniciatyva buvo kreiptasi į Aukštesnį administracinį teismą, kad nebūtų taikomi liustracijos numatyti apribojimai Algirdui Matoniui. Tai jų iniciatyva buvo ir tai įvyko 1999 metais.

Nuo to laiko dėl A. Matonio, kaip ir kiekvieno pareigūno, kas 5 metai atliekami tam tikri patikrinimai, kad galėtų darbuotis su visiškai slapta informacija. Tos procedūros yra vykdomos, aš nesuprantu, kokių dar klausimų gali kilti“, – sako S. Skvernelis.

Kad A. Matonis dirbo KGB, paaiškėjo praėjusią savaitę, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui paskelbus kadrinių KGB darbuotojų sąrašus.


Šiame straipsnyje: Algirdas MatonisKGB

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių