„Maltiečių Velykos“ – pavasarinė gerumo akcija visoje Lietuvoje

Maltos ordino pagalbos tarnyba (MOPT) tęsia šventines tradicijas ir buria geros valios žmones į po Lietuvą keliaujančią akciją „Maltiečių Velykos”.

Apie kalėdinę „Maltiečių sriubą”, kurios baigiamąjį koncertą transliuoja viena ar kita televizija, girdėjo dauguma žmonių, o didžioji pavasario šventės akcija plačiai rengiama pirmą kartą. Tiesa, maltiečiai senolių per Velykas tikrai neužmiršdavo ir anksčiau, tačiau iki šiol tai buvo atskirų regionų iniciatyvos. O šiemet sujungus jėgas „Maltiečių Velykų” renginiai numatyti net 22-juose Lietuvos miestuose.

Jų metu dažomi ir ridenami margučiai, koncertuoja meno kolektyvai, vyksta įvairios pramogos, tęsis iki pat balandžio vidurio. Akcijos metu maltiečiai lankys savo globotinius – Vaikų dienos centrų auklėtinius bei vargstančius vienišus senjorus. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pagrindiniai renginiai vyks MOPT senjorų klubuose, MOPT globojamuose Vaikų dienos centruose bus ruošiamos velykinės dovanos, žaidžiami įvairūs žaidimai, vyks viktorinos, pasirodymai, puošiamas Velykų medis.

„Šios keliaujančios pavasario tikslas – atkreipti dėmesį į vienišus žmones. Paprastai Velykos švenčiamos artimųjų būryje, tačiau yra žmonių, kurie nieko neturi ir niekas jų neaplanko. Nesiūlome primygtinai imtis maltiečių veiklos, tačiau norime paraginti nelikti abejingiems bent šalia esantiems vienišiems žmonėms – kad ir aplankyti, pasveikinti vienišą kaimyną”, – diena.lt sakė Arvydas Bružas, MOPT humanitarinių projektų ir komunikacijos vadovas.

Pačius maltiečius džiugina ir tai, kad kuo organizacija aktyvesnė, kuo daugiau renginių, akcijų daro, velykinius ar „Maltiečių sriubą”, tuo daugiau žmonių išgirsta pagalbos prašymą ir prisijungia prie veiklos.

Visgi ne paslaptis, kad tebegyvuoja požiūris, esą vieniši žmonės patys kalti dėl tokios savo padėties – jei ne žalingi įpročiai į ją įstūmė, tai, matyt, auklėti vaikų ar mylėti artimųjų nemokėjo. Su juo neslepia susiduriantis ir A.Bružas. „Kad ir kaip būtų, esame krikščionys ir tiesiog žmonės – negalime mąstyti taip, turime padėti vieni kitiems. Beje, pats dažniausiai susiduriu su žmonėmis, kurie vienišumą nulėmė sunki liga ar avarija, ne degradacija. Kai kurie turėjo gražias šeimas, ėjo aukštas pareigas, tačiau dėl minėtų ir kitų veiksnių viską prarado. Mūsų visuomenėje apskritai daug pykčio, neapykantos, susiskaldymo, nemeilės. Bet reikia bendruomeninę dvasią grąžinti – tam, kad ir pats žinotum, jog jei kas nors nutiks, atsiras žmonių, ištiesiančių tau ranką”, – dėstė MOPT humanitarinių projektų ir komunikacijos vadovas.

Artimiausi renginiai

2013-04-01 Maltiečių renginys „Velykų košė“ Kriaunose.
2013-04-02 14 val. Klaipėdos Jaunieji maltiečiai rengia Velykinę šventę vaikams Vaikų dienos centre „Dienvidis“.
2013-04-02 15 val. Naujosios Akmenės maltiečiai surengs Atvelykio šventę Naujosios Akmenės mokykloje.
2013-04-02 Atvelykio šventė MOPT Vaikų dienos centre Vilniuje.
2013-04-03 10.30 „Maltiečių Velykų“ renginys Klaipėdoje MOPT Senjorų klube, Klaipėdos „Caritas“ senelių globos namuose.
2013-04-04 15.00 „Maltiečių Velykos“ Kauno slaugos ligoninėje.
2013-04-05 Aukštadvario maltiečiai surengs tradicinį renginį vaikams – „Vaikų Velykėlės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių