M. Drobiazko neteks Lietuvos pilietybės, kai kurie opozicijoje tam nepritaria

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė jau nemato garsios čiuožėjos kaip Lietuvos pilietės, nes ši ir toliau tęsia pasirodymus agresorių šalyje. Opozicija tokiame įstatyme mato rizikų dėl piktnaudžiavimo ir net teisina Margaritą Drobiazko dėl jos pasirodymų Rusijoje, praneša LNK.

Prieš 22-ejus metus Povilui Vanagui ir M. Drobiazko už nuopelnus Lietuvai buvo įteikti Gedimino 5-ojo laipsnio ordinai. Čiuožėjams skirtus ordinus Prezidentas Gitanas Nausėda atšaukė praėjusią vasarą.

Vakar Seimas priėmė pataisas, pagal kurias M. Drobiazko turėtų nebetekti ir Lietuvos pilietybės.

„Praeitų metų balandžio mėnesį latviai panašų įstatymą priėmė. Mes jau vėluojame. Tokio turinio įstatymai panašūs yra keturiolikoje ES šalių, taip pat Jungtinėje Karalystėje“, – sakė Seimo narė Dalia Asanavičiūtė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Pataisos numato, kad Lietuvos pilietybės galima netekti tada, kai išimties tvarka ją gavę asmenys palaiko šalis agresores.

Premjerė I. Šimonytė M. Drobiazko kaip Lietuvos pilietės jau nebemato.

„Menkinant tos valstybės politiką ir palaikymą Ukrainai, kuri yra Rusijos užpulta be jokios priežasties, kur žudomi žmonės. Nelabai suprantu, kodėl Lietuvos Respublikos pilietybė turėtų tokius žmones puošti“, – stebėjosi I. Šimonytė.

M. Drobiazko kartu su P. Vanagu ordinų neteko dėl to, kad Sočyje dalyvavo Rusijos prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos organizuotame ledo šou. Tiesa, dėl to lietuvių šokėjai nepasimokė ir dar kelis kartus dalyvavo Rusijoje vykusiuose renginiuose.

„Svarbu, kad žmonių, kurie turi tą dovaną ir pilietybę, pareigos lygiai tos pačios valstybei kaip ir mūsų – būti lojaliems“, – pabrėžė D. Asanavičiūtė.

Dar pernai Seime tik svarstant pilietybės įstatymą M. Drobiazko anyta Lilija Vanagienė negalėjo patikėti, kad čiuožėja jau greitai nebebus lietuvė.

„Žmonės, kurie dalyvavo dvylikoje Europos čempionatų, dvylikoje pasaulio čempionatų, penkeriose olimpinėse Žiemos žaidynėse, atnešė Lietuvai daug medalių, garbę. Ir per vieną dieną viską nubraukti, manau, labai neteisinga“, – 2022 12 21 d. neigiamą požiūrį išsakė buvusi Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė, P. Vanago mama L. Vanagienė.

Tokioms įstatymo pataisoms pritarė ne visi. Socialdemokratas Julius Sabatauskas tvirtina, kad priimta nuostata prieštarauja Konstitucijai, nes pažeidžia piliečių lygiateisiškumo principą.

Tai tikrai nesukelia grėsmės nacionaliniam saugumui, nesukelia grėsmės valstybei netekti nepriklausomybės ir pan.

„Išeina segregacija. Grįšime į laikus, kad autobuse bus sužymėta, kokiems kur piliečiams galima sėdėti“, – vaizdingai lygino Seimo vicepirmininkas J. Sabatauskas.

J. Sabatauskas neįžvelgia nieko blogo, kad M. Drobiazko, net Rusijai ir pradėjus karą Ukrainoje, toliau šoka Putino atstovo D. Peskovo žmonos organizuotose ledo šou.

„Tai tikrai nesukelia grėsmės nacionaliniam saugumui, nesukelia grėsmės valstybei netekti nepriklausomybės ir pan.“, – savo poziciją toliau dėstė J. Sabatauskas.

Seimo opozicija dėl įstatymo pataisų mato ir daugiau rizikų.

„Tai įstatymas, kuris galios visą laiką. Situacija gali būti kažkokia kitokia ir į valdžią gali ateiti žmonės su ne visai demokratinėmis pažiūromis. Pradės atiminėti pilietybę iš žmonių savo pramanytais pagrindais“, – galimą scenarijų įžvelgė Seimo narys Tomas Tomilinas.

Priimta nuostata įsigalios nuo birželio ir bus taikoma tik išimties tvarka Lietuvos pilietybę gavusiems asmenims. Tokių žmonių šiuo metu yra apie 800.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomm

Tomm portretas
Žmonės darosi pinigus rusijoj. O ką gali pasiūlyti mūsų ,trenerio darba už vargana atlygį. Jie nepolitikuoja gal kaip ir mes prieš karą bet gyventi teikia. Tai atimkim pilietybę tiems kas nešą gėles prie tanko.

o kur ta bledė pizdarvanka amerikietė

o kur ta bledė pizdarvanka amerikietė portretas
ar dar kokia čmorikė kuriai suteikė pilietybe ledo čiuožėja, kažkodėl tik ant ruskių puolama, kodėl diskriminuojami tik laukiniai driskiai, čia aišku tik mano subjektyvi nuomonė

tai

tai portretas
Įtariu, kad USA agresija prieš Iraką , okupaciją ir milijoną nužudytų irakiečių kritikuoti irgi draudžiama, juk šeimininkas visada teisus.?
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių