Lvivo centre esančiame monumente žuvusiems Ukrainoje – ir M. Kvedaravičiaus nuotrauka

Lvivo centre, netoli paminklo karaliui Danylo, neseniai atsirado gėlių siena, į kurią įkomponuoti Rusijos agresijos Ukrainoje aukų portretai. Tarp jų yra ir Lietuvos dokumentinių filmų kūrėjo, antropologo Manto Kvedaravičiaus nuotrauka. Lietuvis buvo nužudytas Mariupolyje.

Kaip teigė pro šalį einantys Lvivo gyventojai, tai yra pats naujausias ir liūdniausias miesto monumentas. „Spaudžia širdį kaskart čia praeinant. Be to, tai objektas, kuris nuolat plečiasi ir auga. Todėl jis toks skaudus mums visiems“, – Eltai sakė dvidešimtmetis Danilas.

Jaunas vyras pridūrė, jog nepaisant to, kartu tai yra ne tik skausmo, bet ir vilties siena.

Dalis gėlių sieną aplankančių miestiečių prie jos stabteli, persižegnoja, uždega žvakę. Taip padarė ir pagyvenusi moteris, kuri prisipažino, kad čia yra ir jos artimo giminaičio atvaizdas. „Nenoriu sakyti, kas jis. Man trūksta žodžių, tiesiog meldžiuosi už jo sielą ir laukiu, kol visa tai pasibaigs“, – sakė neprisistačiusi praeivė.

Monumente Rusijos agresijos Ukrainoje aukoms yra kelios dešimtys žuvusiųjų nuotraukų. Nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios šalyje žuvo tūkstančiai civilių žmonių, Jungtinių Tautų duomenimis, jų skaičius siekia mažiausiai 2,2 tūkstančio.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekarasUkrainaMantas Kvedaravičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių