LRT Tarybos nariai pasididino sau atlyginimus 38 proc., pirmininkui – 60 proc.

  • Teksto dydis:

Paskutiniajame 2020-ųjų posėdyje LRT Tarybos nariai pasididino sau atlyginimus 38 proc., pirmininkui – 60 proc., pranešė portalas tv3.lt.

Pasak portalo, iki šiol Tarybos pirmininkas gaudavo 2 MMA arba 1214 eurų, po šio sprendimo – 3 MMA arba 1962 eurų. Tarybos pirmininko pavaduotojo atlyginimas pakilo nuo 1,75 MMA iki 2 MMA arba nuo 1062 iki 1284 eurų.

Tarybos nariai iki šio sprendimo gaudavo 1,15 MMA, o po šio sprendimo gaus 1,5 MMA, jų atlyginimas pakilo nuo 698 iki 963 eurų.

Pasak portalo, Tarybos pirmininko atlyginimas pakilo bemaž 60 proc., pirmininko pavaduotojo – 21 proc., nario – 38 proc.

Taip pat pranešama, kad iki šių pakeitimų už dalyvavimą darbo grupėje Tarybos narys papildomai gaudavo kiek daugiau nei 182 eurų, grupės pirmininkas – 303,5 eurų. Nuo šiol už šias veiklas bus skiriamas, atitinkamai, 303,5 eurų ir 607 eurų siekiantis atlygis.

Be kita ko, Taryba pati galės nuspręsti, kiek specialių grupių ar komitetų įsteigs, kokie nariai jiems priklausys ir kokį papildomą atlygį už tai gaus.

LRT Tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis portalui tv3.lt teigė, kad nuo šių metų įsigalioja nauja nacionalinio transliuotojo veiklą reguliuojančio įstatymo redakcija, tad jis ir kiti nariai atlyginimus pasididino atsižvelgdami į „padidėjusį darbo krūvį ir atsakomybę“.

Kiek anksčiau skelbta, kad nuo 2021-ųjų bemaž trečdaliu padidinti LRT generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės ir jos pavaduotojo Gyčio Oganausko atlyginimai.

Tv3.lt teigimu, LRT Tarybos posėdžiai paprastai vyksta kartą per mėnesį, tačiau gali prireikus gali vykti ir dažniau.

Tarybą sudaro dvylika narių, po keturis jų skiria prezidentas ir Seimas, po vieną – Mokslo taryba, Švietimo taryba, Meno kūrėjų asociacija ir Vyskupų konferencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT pilietis

LT pilietis portretas
Nenustebau,juk tai LANDSBERGYNO PROPAGANDISTŲ IRŠTVA.

Na .....

Na ..... portretas
trūksta žodžių ....Biudžeto pinigai ....už 1 kart į mėnesį posėdį toooookios algos ? Pervargę ....Alio , ponia Šimonyte , nesiskolinkite pinigų už didelius % , valstybės biudžete pinigų yra . O prezidentui nei motas ? Gerovės valstybė tik nusipelniusiems ir " uždirbantiems " tik iš biudžeto ? Fui....

prezidente NAUSĖDA ,

prezidente  NAUSĖDA , portretas
ŠIMONYTĖ leidžia konservatorių RUPORUI LRT--m o k ė t i darbuotojams už valandą po 400 eurų.-- viešos ir tokios NAGLOS Lietuvos ŽMONIŲ pinigų v a g y s t ė s iki ŠIOL dar n e b u v o !
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių