Lietuvos policija vienus inkilus keičia kitais

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija prisijungė prie akcijos ir sugrįžtantiems paukščiams įrengia naujus namus. Patys pareigūnai juokauja, jog greičio matuokliai, visuomenėje dažnai vadinti tiesiog „inkilais“, jau išjungti, tad Lietuvai reikia naujų inkilų.

Pareigūnai kibo į darbus ir įvairiose šalies vietose į medžius kėlė naujus inkilus, kurie taps jaukiais sparnuočių namais. Policininkai tikino, kad tai ne tik galimybė pabūti gamtoje, bet ir padaryti gerų darbų, kurie džiugina ir žmones, ir į Lietuvą sugrįžtančius paukščius.

„Jau kuris laikas šalyje yra išjungti stacionarūs greičio matuokliai, kurie liaudiškai vadinami „inkilais“. Akcija „Keičiame inkilus“ norime prisidėti prie mūsų gamtos išsaugojimo ir aplinkos gerovės, o kelių „ereliams" ir „gaideliams“ priminti, kad nors greičio matuokliai išjungti, policija nuolat aktyviai vykdo greičio kontrolę keliuose ir netoleruos greičio pažeidėjų.“, – taip Lietuvos policija šmaikštavo socialiniame tinkle „Facebook“.

Lietuvos policijos pradėtos akcijos „Keičiam inkilus" metu įvairiose šalies vietose bus iškelta toks skaičius inkilų paukščiams, kiek buvo greitį matuojančių „inkilų“ vietų. Tad visoje šalyje atsiras 169 paukščių inkilai.

Tokia pareigūnų akcija iš karto patraukė internautų dėmesį. Vieni gyrė pareigūnus už gražią iniciatyvą bei taip pat į viską pasižiūrėjo su humoru, kiti, kaip jau tampa įprasta, dalijosi negatyviomis mintimis.

„Inkile mažas policininkas sėdi ir greitį matuoja“, – juokavo Vidas V.

„Kažkaip manau, ne policijos darbas keisti inkilus. Geriau padarytų akciją ir visus geriančius viešai supakuotų, o inkilus gamtosaugininkams paliktų“, – nuomone pasidalijo Martynas M.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Lietuvos policija inkilus gaudyti varnoms pakeitė inkilais gandagalvių gaudytojais.

Babunė

Babunė portretas
Labai gera iniciatyva. Tik nesuprantu kam tie laidai nuvesti į inkilą?

Tarybiniais laikais

Tarybiniais laikais portretas
inkilus kabindavo pionieriai kartu su mokytojais, pagaliau laisvė atėjo, kiekvienas dabar gali kabinti inkilus metęs darbą, laukiam medikų, gaisrininkų, pasirodymo, būtų įdomu apžvelgti pav. į ginekologų padirbtus inkilus.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių