Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai susitiks Vilniuje

Vilniuje trečiadienį ir ketvirtadienį vyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos ministrų pirmininkų susitikimas, kuriame ketinama aptarti bendradarbiavimą energetikos srityje ir aktualius ekonomikos klausimus.

Anot Vyriausybės pranešimo, atskira susitikimo sesija bus skirta Visagino atominės elektrinės projekto pažangai aptarti.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerai Andrius Kubilius, Valdis Dombrovskis bei Andrusas Ansipas pirmojoje sesijoje aptars trišalio bendradarbiavimo 2012 metais pažangą energetikos, transporto, gynybos bei bendros skaitmeninės rinkos srityse.

Taip pat planuojama priimti bendrą Baltijos ministrų pirmininkų pareiškimą, atspindintį 2012 metų veiklą ir įsipareigojimus tęsti trišalį bendradarbiavimą transporto infrastruktūros gerinimo, sienų kontrolės, gynybos, energetikos bei finansų srityse.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovai kalbėsis ir apie fiskalinės politikos, struktūrinių reformų svarbą skatinant regiono ekonomikos augimą.

Premjeras A.Kubilius kolegoms iš Latvijos ir Estijos taip pat ketina pristatyti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai 2013 metais prioritetus bei kitąmet Lietuvoje vyksiančio Rytų Partnerystės viršūnių susitikimo koncepciją.

Konferencija vyks Vilniaus centre esančiame viešbutyje „Kempinski“. Spaudos konferencija numatoma ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių