Lietuvos kariškių sraigtasparnius remontuos slovakų įmonė, susitarusi su Rusijos koncernu

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariškių sraigtasparnius už 6 milijonus eurų remontuos Slovakijos valstybinė įmonė, neseniai pasirašiusi kontraktą su Rusijos kariniu koncernu, pranešė LRT radijas.

Krašto apsaugos ministerija tikina, kad su slovakais pasirašyta sutartis užtikrina, jog remontuojami sraigtasparniai nebus išgabenti į trečiąsias šalis.

Konkursą remontuoti Lietuvos karinėms pajėgoms priklausančius sraigtasparnius MI-8 šių metų lapkritį laimėjo Slovakijos įmonė „Letecke opravovne Trencin a.s.“.

Likus dešimčiai dienų iki sutarties Lietuvoje pasirašymo Slovakijos įmonės vadovai Maskvoje sukirto rankomis su valstybine Rusijos įmone „Russian helicopters“. Pastaroji priklauso garsiajam Rusijos kariniam karinės technikos gamybos ir remonto koncernui „Rostec“. Jis įtrauktas į JAV sankcijų sąrašą.

Mums svarbu, kad sraigtasparniai nebūtų išgabenti į trečias šalis.

Gynybos resursų agentūros prie Krašto apsaugos ministerijos vadovas Sigitas Dzekunskas LRT tvirtino, kad slovakai neturi teisės remontuoti orlaivių kitose šalyse.

„Jie negali be mūsų sutikimo pasitelkti sutarties vykdymui trečiąsias šalis“, – užtikrino S. Dzekunskas.

Pasak jo, pagal sutartį numatyta, kad 92 proc. sraigtasparnių remonto darbų atliks pati įmonė, o 8 proc. – subtiekėjas Azerbaidžane.

„Mums svarbu, kad sraigtasparniai nebūtų išgabenti į trečias šalis“, – sakė jis. Jei slovakai paprašytų to, Krašto apsaugos ministerija tokio leidimo neduotų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minimum 2 gamyklos o pagal fakta ir 3 rasti galima LIETUVE

minimum 2 gamyklos o pagal fakta ir 3 rasti galima LIETUVE portretas
kas tokiu pat budu sutavrkys tuos sraigtus... Geriau slovakam permoket nei saviem atiduot!

Alis...

Alis... portretas
dar pagalvojau... lietuviai ant rusų pavaro... tai, gal būt, bijo su rusais kalbėti, nes jiems blogai suremontuos... tai remontuoja per čekus,- tie gal mažiau varo ant rusų...

Alis...

Alis... portretas
geras... turėjo bent 2 malūnsparnių remonto įstaigas... geri... nieko daugiau nepasakysi...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių