Iš Lietuvos į Švediją išvykusi pabėgėlių šeima gali negrįžti?

  • Teksto dydis:

Iš Lietuvos į Švediją išvykusiai irakiečių pabėgėlių šeimai ten užsibuvus per ilgai, jai būtų atimta teisė laisvai judėti Europos Sąjungoje (ES), sako vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas.

„Jeigu jinai Švedijoje išbūtų ilgiau nei tris mėnesius nepertraukiamai, tuomet Švedijos tarnybos grąžintų ją į Lietuvą ir ta šeima tik sau pačiai susikurtų problemas laisvai judėti, grįžti į Švediją, jeigu jie norėtų ten grįžti, ar visoje ES“, - žurnalistams Vyriausybėje ketvirtadienį sakė T.Žilinskas.

Jis teigė, kad šiuo metu ilgiau nei mėnesį Švedijoje esanti šeima keliavimo taisyklių nepažeidė, nes ji, kaip ir Lietuvos piliečiai, užsienyje gyventi gali ne ilgiau kaip tris mėnesius per pusmetį arba šešis mėnesius per vienus metus.

Būdami Lietuvoje irakiečiai skundėsi, kad už suteiktas išmokas neįmanoma išgyventi.

Lietuva yra įsipareigojusi per dvejus metus priimti 1105 asmenis, kurie bėga nuo smurto Sirijoje, Irake. Pabėgėliai perkeliami iš Pietų Europos šalių, kurios susidūrė su didžiausiu migrantų antplūdžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kad

kad portretas
geriausias Lietuvos jaunimas buvo isstumtas is Lietuvos tai niekis matai pabegeliu klausimas svarbesnis nes tai briuselio norai ir jo pinigai del mkuriu jus drebate labiau negu del savu tevynainiu... isverstaskuriai...

Pensininkas Kęstas ir vėl pasmardino

Pensininkas Kęstas ir vėl pasmardino portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika“. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių. Šio nukvakusio žmogelio pezėjimas – Kremliaus demagogijos atkartojimas.

tam po simts

tam po simts  portretas
prie ko cia Putinas musiskiai turi priimti o ne Putinas o is vis mes patys neisgyvenam pas mus pragyvenimo lygys baisus aisku ten jiems geriau be jokiu kalbu lai ir pasilieka
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių