Lietuvos bažnyčia pradėjo rinkti aukas Paryžiaus katedros atstatymui

Lietuvos katalikų bažnyčia pradėjo rinkti aukas šią savaitę gaisro nuniokotos Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedros atstatymui.

Marijos Dangun Ėmimo seserų vienuolynas ir Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazija paskelbė atidariusi sąskaitą paramos rinkimui.

„Prancūzijos Katalikų Bažnyčia įvairiais būdais dalyvavo Lietuvai atsikuriant po sovietinio persekiojimo: įvairios vienuolijos pradėjo savo veiklą, katalikiškos jaunimo organizacijos, judėjimai vyko į Lietuvą ir kvietė lietuvius dalyvauti jų projektuose, taip pat gavome materialinę bei intelektualinę pagalbą“, – rašoma kvietime aukoti.

„Todėl ši mūsų auka yra padėka seseriškai Prancūzijos Bažnyčiai už visą iš jos gautą pagalbą. Tai yra patvirtinimas, kad esame kartu su jais šiuo įvairių sukrėtimų ir tikėjimo išbandymų metu“ – teigiama jame.

Šį įrašą BNS perdavė Lietuvos vyskupų konferencijos atstovė spaudai Ieva Urbonaitė-Vainienė, o feisbuke juo pasidalino Vilniaus arkivyskupija.

Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedrą didžiulis gaisras suniokojo pirmadienio vakarą. Ją kasmet aplanko apie 13 mln. žmonių.

Tai yra seniausia katedra šiaurės Prancūzijoje, jos statyba baigta 1345 metais. Gaisras visiškai sunaikino katedros smailę bei stogą, dalį čia buvusių meno vertybių.

Trečiadienio duomenimis, žmonės katedros atstatymui visame pasaulyje suaukojo apie 900 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas per kaušai savo bažnyčiomis rūpinkitės o ne svetimomis prancūzai neaukoja mūsų bažnyčių atstatymu

Iho

Iho portretas
Rimtai, aukoti reikia savų bažnyčių remontui, lauko apšvietimui ir kitai infrastruktūrai. Kas aukoja Prancūzijoje yra. Ten per kelias dienas vos ne milijardą paaukojo. Čia perteklinis dėmesys. Padovanokite medinį kryžių ir Kristų ir tai bus labai nuoširdu ir tikra.

...

... portretas
Paaukokit prancūzams, jie už tuos pinigus jums naujų juodukų jūroj prigaudę atveš.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių