Lietuvoje registruota 48,8 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Lietuvoje registruota 48,8 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, 19,9 tūkst. iš visų atvykusiųjų – nepilnamečiai, rodo antradienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Pastarąją parą registracijos centruose arba Migracijos departamento padaliniuose atvykimą deklaravo 520 žmonių, iš jų – 154 nepilnamečiai (40 vaikų buvo nesulaukę šešerių).

Septynių dienų per parą atvykstančiųjų iš Ukrainos vidurkis, naujausiais duomenimis, siekia 350 – šis rodiklis pastaruoju metu išlieka stabilus.

Maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių, t. y. 16,1 tūkst., registruota Vilniaus registracijos centre, 7 tūkst. – Kauno centre, Klaipėdos ir Alytaus centruose atitinkamai registruota beveik po 5,5 tūkst. ir 4,8 tūkst. migrantų.

Šiaulių ir Marijampolės centrai karo pabėgėlių registracijos nebevykdo, čia atitinkamai priimta beveik 2,4 ir 1,6 tūkstančio ukrainiečių.

5,3 tūkst. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių yra vaikai iki šešerių metų, 14,6 tūkst. – nuo šešerių iki 18 metų, 2,2 tūkst. žmonių – vyresnių nei 65-erių.

Dauguma atvykusiųjų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu. Didžioji dalis jų – moterys ir vaikai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos prieš daugiau nei mėnesį pradėto karo Ukrainoje pradžios iš šalies dėl karo išvyko apie 5,2 mln. žmonių, dar per 7,7 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus, bet neišvyko iš šalies.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliairegistracijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių