Lietuvoje nustatyti dar šeši koronaviruso atvejai, bendras skaičius – 69

Lietuvoje šeštadienio naktį nustatyti dar šeši koronaviruso atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 69, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos teigimu, per dieną iš viso nustatytas 21 koronaviruso infekcija užsikrėtęs asmuo.

Vienas iš naujų atvejų nustatytas po paciento mirties. Tai – pirmoji žmogaus, užsikrėtusio koronavirusu COVID-19, mirtis šalyje.

Vienas iš naujų atvejų nustatytas mobiliame patikros punkte, su šiuo asmeniu susisiekta ir instruktuota, kaip elgtis, taip pat – kaip asmuo bus pristatytas į gydymo įstaigą.

Dėl keturių kitų atvejų renkama informacija, ji bus patikslinta vėliau.

Tyrimai atlikti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje ir Kauno klinikų laboratorijoje.

Visais atvejais vyksta arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Pirmadienį šalyje buvo paskelbtas karantinas, siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą.

Ministerija primena, kad karantino metu žmonės turėtų maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Pajutus ligos simptomus, žmonės turi kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patys į gydymo įstaigas.

 


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas Lietuvojeužsikrėtusiųjų skaičiusCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl

Kodėl portretas
Kodėl Estijai ir Latvijai netrūksta reagentų užkrato testams atlikti, kodel Lietuva laiku neapsirūpino, kodėl lietuviams tik generiniai vaistai, kas čia vyksta, visuotinis genocidas?

Da Luna

Da Luna portretas
nereikia užleiskim ta tema tik geraom salygom, juk ne invalidai esame, ir kokie skaičiai protingu, juk industrija vietoj nestovi labolatorijos mokslo daktaru dirba apsauga yra ne karo metai, visko yra užtenka, kuo truksta kokia čia epidėmija baisiau yra tiems ligoniams kurie yra lovos patale stena paskutinio 4 stadijos vežio apimti, ten yra baisu juk kiek metu kovoja šeimos artimi kenčia o kiek visokiu paraližotu koju nevelka ir vežimeli sėdi, baikime leisti propogandas gasdinimo vajus atėjo ir praeis šitas kiek ten bus skirta niekas nežino ir nuo nieko neapsaugos pakentėkime pertraukėlė, nemaišo, karantynas yra ne panikos bėda, ramybės tvarkos gėrio šipsenos ir užmiršimo, tos nesąmones optimizmas visas vaistas nuo tu nesąmonių,

čempionas ,

čempionas , portretas
niekas čia nekaltas dėl tos tragėdijos juk viksta tas blogis viso pasaulio kovoja ne tik lietuvoj, juk mūsų , tas kiekis žmonių yra nulio vietoj, juk čia yra gera provincija, pajemus kur toki kieki kinijoj, užklupo miestas kur gyventoju 12 milijonu, o kur dar aplinkui, žodžio neturiu ir nėra ką sakyti, nei mūsų nei pabaltijos šalis yra per mažos ką nors nuveikti, ,dabar tik reikia kovas leisti iš lieto ir be barniu nesamonių kas kaltas nėra ir nebuvo, juk nėra tiek lešu imk ir daryk, nėra ir nebūtina tas blogis praeis nu nėra taip blogai ne invalydais esame, ne ligoniai, palaukime ir kas čia tokio kad ir išsiplies per mūsų šal,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių