Lietuvoje lankosi JAV kariuomenės kibernetinių operacijų komanda

  • Teksto dydis:

Lietuvoje nuo mėnesio pradžios lankosi JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos (PANG) Kibernetinių operacijų padalinio komanda, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ši komanda su Lietuvos Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) specialistais dalijosi patirtimi kibernetinės gynybos ir grėsmių vertinimo srityje.

„Lietuvą ir JAV Pensilvanijos nacionalinę gvardiją sieja ilgametis bendradarbiavimas. Per 28 bendradarbiavimo metus įvyko daug bendrų karinių renginių, pratybų“, – teigė krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius.

„Kibernetinėms grėsmėms augant, bendradarbiavimą su PANG taip pat sparčiai adaptuojame, todėl greta tradicinių karinių sričių natūraliai atsiranda ir bendri kibernetinio saugumo projektai“, – pridūrė jis.

Vizito Lietuvoje metu PANG kibernetinio saugumo komanda lankėsi ir šią vasarą veiklą pradėjusiame Regioniniame kibernetinės gynybos centre (RKGC).

Centre jau dirba kibernetinio saugumo specialistai iš Ukrainos ir Sakartvelo. Planuojama, kad jis taps pagrindine praktine bendradarbiavimo su PANG kibernetinės gynybos srityje platforma.

Ministerijos teigimu, gruodį planuojamas RKGC atstovų vizitas į JAV, kur kartu su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos specialistais bus konsultuojamasi dėl kibernetinio saugumo pratybų organizavimo ir reikiamų specialistų rengimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių