Lietuvoje kitą savaitę vyks akcija prieš šešėlinę ekonomiką

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pirmadienį pradedama visą savaitę truksianti pilietinė akcija, skirta atkreipti dėmesį į šešėlinės ekonomikos daromą žalą valstybei ir gyventojams.

Šiemet ypatingas dėmesys bus skiriamas Lietuvos sąžiningo verslo puoselėjimui šalies regionuose. 

Pasak iniciatyvą globojančios prezidentės Dalios Grybauskaitės, ypač svarbu, jog šiemet akcijos organizatoriai didelį dėmesį skiria sąžiningam verslui regionuose, todėl net atokių savivaldybių gyventojus pasieks žinia apie šešėlio daromą žalą.   

Šalies vadovės teigimu, kiekvienas gali prisidėti, kad šalyje mažėtų šešėlis, todėl reikia vienyti jėgas ir, susidūrus su neteisėta veikla, reaguoti.

Savaitę truksianti akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ vyks daugelyje Lietuvos miestų ir miestelių, jos metu organizacijų vadovai ir atstovai kviečiami išeiti į gatves susitikti su gyventojais trumpam pokalbiui, kaip kiekvienas pilietis gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo. 

Iniciatyva norima priminti, kad nuslėpti ir į valstybės biudžetą nesumokėti mokesčiai lemia tai, jog piliečiams nesuteikiamos kokybiškesnės viešosios paslaugos, neišplėtojama infrastruktūra, mažiau užtikrinama socialinė piliečių gerovė. 

Akcijos organizatorės asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė ir iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkės  Rūtos Skyrienės teigimu, kiekvienais metais akcijos savaitės metu sulaukdami vis didesnio partnerių bei visuomenės įsitraukimo. 

„Šiemet kviesime užsukti ir į išskirtinį Skaidrumo konsultacijų centrą, kuriame Valstybinės mokesčių inspekcijos, „Sodros“, Valstybinės darbo inspekcijos, Valstybinės ligonių kasos ir Darbo biržos atstovai konsultuos piliečius jiems rūpimais mokesčių, darbo bei teisės klausimais“, – akcijos išvakarėse sakė ji. 

Šią savaitę akcijos organizatoriai vyko į regionus pasveikinti skaidriai veikiančių  bendrovių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
gal gana akcijų, o laikas būtų pradėt dirbt taryboms, kurios atsakingos, kad nebūtų šešėlio?

Anonimas

Anonimas portretas
malaciai pradekim nuo to kaip esame kolonija,ir kiek kas pardave musu salele ir uz kokias sumas.

...

... portretas
Tai negi pagaliau q'b bus pasodintas?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių