Lietuvoje be elektros dar yra apie 250 namų ūkių

  • Teksto dydis:

Dėl savaitės viduryje buvusio snygio ir nutrauktų elektros oro linijų sekmadienio vakarą elektros dar neturėjo apie 250 namų ūkių, pranešė bendrovė Energijos skirstymo operatorius (ESO).

Tokių vartotojų daugiausia yra Varėnoje, Druskininkuose, Molėtuose, Švenčionyse, Anykščiuose, Vilniaus rajone, Trakuose, Šalčininkuose.

„Gedimų atstatymas tebevyksta – operatyvinės brigados dirbs iki vėlyvo vakaro, kad be elektros energijos neliktų nė vieno kliento“, – teigė ESO atstovas Paulius Kalmantas.

„Gedimai sprendžiami individualiai, nuolatos konsultuojantis su konkrečiais vartotojais, kuriems elektros energijos tiekimas dar neatstatytas – jiems bus statomi generatoriai“, – pridūrė jis.

Anot P. Kalmanto, generatorius stato tie patys darbuotojai, kurie šalina gedimus.

Nustačius didžiąją dalį gedimų, iškart pradėti naudoti dideli (60–100 kW) generatoriai, o šeštadienį pradėti naudoti ir pas atskirus klientus pastatyti maži, vienam namų ūkiui skirti generatoriai. Jie sekmadienį statomi ir toliau.

Pasak P. Kalmanto, stichijos padarytų pažeidimų taisymas užtruko, nes vienam dideliam gedimui pašalinti reikia sutvarkyti penkiose–šešiose vietose nutrauktus laidus, apie dvi–tris nulaužtas atramas.

„Šis darbas reikalauja 4–5 žmonių brigados ir užtrunka visą dieną. Pavyzdžiui, pašalinus gedimus vidutinės įtampos (10 kV) tinkle elektros energija buvo atstatyta keliems šimtams ar bent keliasdešimčiai vartotojų. Tuo metu sutvarkius gedimus žemos įtampos (0,4 kV) tinkle – elektra atstatoma tik keliems klientams. Tik pašalinus gedimus vidutinės įtampo tinkle yra taisomi gedimai žemos įtampos tinkle“, – teigė ESO atstovas.

Sausio 26-osios naktį ir dieną bei sausio 27-ąją iškritęs šlapias sniegas susikaupė ant medžių, šie neatlaikę sniego svorio lūžo ir virto ant ESO skirstomojo elektros tinklo oro linijų.

Trečiadienio rytą elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs apie 55 tūkst. namų ūkių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geda

Geda portretas
Tai tik dar karta parodo, kad valstybe nera pasiruosusi jokiems ekstremaliems atvejams. Net sniegas gali sukaustyti tukstancius zmoniu, o pagalbos nulis. Kur nueina milijonai??? Pliurpaliu valdzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių