Briuselis Lietuvai siūlo dar 780 pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Europos Komisija siūlo Lietuvai papildomai priimti 780 pabėgėlių, kurie šiuo metu yra Vengrijoje, Graikijoje ir Italijoje, BNS trečiadienį pranešė diplomatiniai šaltiniai.

Lietuvai iš Vengrijos siūloma perkelti 351 asmenį, iš Graikijos - 328, iš Italijos - 101. Daugiausia tai turėtų būti pabėgėliai iš Sirijos, Irako ir Eritrėjos.

Anksčiau Lietuva jau įsipareigojo priimti 325 pabėgėlius. Tai reiškia, kad, įgyvendinusi Briuselio pasiūlymą, Lietuva per dvejus metus turėtų priimti 1105 pabėgėlius.

Pagal naująjį planą, valstybėms bus siūloma per dvejus metus perkelti 160 tūkst. žmonių. Anksčiau Briuselis siūlė paskirstyti 40 tūkst. prieglobsčio prašytojų, tačiau valstybės narės susitarė dėl kiek daugiau nei 32 tūkstančių.

Europos Komisija žada skirti 780 mln. eurų šiai schemai paremti, už kiekvieną asmenį valstybės narės gaus po 6 tūkst. eurų, teigė BNS šaltiniai.

Briuselis siūlo, kad jei šalis narė dėl išskirtinių aplinkybių negalėtų dalyvauti perkėlimo mechanizme, jai reikėtų sumokėti tam tikrą lėšų dalį į ES biudžetą, priklausomai nuo ekonomikos dydžio.

Be šios vienkartinės schemos, Europos Komisija atskirai taip pat siūlo naują nuolatinį mechanizmą dėl pabėgėlių perskirstymo ateityje. Pagal jį, Briuselis galėtų pats nuspręsti, kada įvyksta krizė, ir nustatyti perkeliamų asmenų skaičių. Šiam Briuselio pasiūlymui diplomatai prognozuoja didesnį valstybių narių pasipriešinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Briuseliui reikia - tegu ir susigabena bent pusę į Briuselį.

nebereikia nei vieno

nebereikia nei vieno portretas
Kai pamačiau kaip jie elgiasi ir ko reikalauja,dingo visas gailestis.O ir kur tas žadamas proporcingumas,kai 80 mln.gyventojų Vokietija priims 15 000 pabėgėlių,o 3 mln.Lietuvai skaičius užkeltas iki 2 000?! Vokietija tam reikalui žada išleisti ~6 mlrd.€,kai visas Lietuvos biudžetas 9-11 mlrd.€ Įtariu,kad ne kas kitas,o mūsų valdžiažmogiai tą skaičių ir užsikėlė nieko neprašomi,nes "darbdaviams" reikia "darbo jėgos",visus čiabuvius "darbdaviai" jau suėdė arba išvarė iš Lietuvos.

F

F portretas
REIKETU SKUBOS TVARKA,SKYRTI ZEMES,MECECIU STATYBAI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių