Lietuva už daugiau nei 12 mln. eurų iš Vokietijos įmonės perka batų kariams

  • Teksto dydis:

Lietuva už daugiau nei 12 mln. iš Vokietijos gamintojų pirks aukštos kokybės batų kariams.

Kaip ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), Gynybos resursų agentūra pasirašė trejų metų sutartį su Vokietijos gamintoju „HAIX Schube Produktions und Vertriebs GmbH“ dėl lauko uniformos batų įsigijimo.

„Patikima ir kokybiška avalynė pagerins karių komfortą ir padidins efektyvumą vykdant tarnybines užduotis“, – rašoma pranešime.

Sutarties vertė siekia apie 12,5 mln. eurų, pirmosios porų batų bus pristatytos šių metų gruodį.

Lauko uniformos batai yra rudi auliniai suvarstomi batai, pagaminti iš natūralios vandeniui atsparios hidrofobinės nubuko odos.

Šie batai skirti avėti šiltuoju metų laiku, kai aplinkos temperatūra svyruoja nuo 6 iki 30 laipsnių.

Anot KAM, tokios kokybės ir patikimumo batai naudojami Vokietijos, Šveicarijos ir Prancūzijos kariuomenėse.


Šiame straipsnyje: batai kariamskariaibatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam Darius

Tam Darius portretas
Negi gerus batus gali pasiūti tik vokiečiai, o Lietuvos batsiuviai garsėjantys savo kokybe visame pasaulyje to nesugeba? Šuo pakastas kitur, Lietuvos batsiuviai matomai pasiūlė per mažą atkatą, tai buvo nustumti į šoną, jei taip ir toliau bus ignoruojami Lietuvos gamintojai galintys pasiūlyti geras prekes kariuomenai, tai vis teks mesti papildomus milijonus armijos valdininkų kišenėm papildyti.

Darius

Darius portretas
Matau kai kurie lietuvos gynejai net armijoi ne tarnave arba ne toi armijoi tarnave kad nezino ka reiskia geri batai tai pasakysiu tai tas Pat kaip tureti gera ginkla o kad lietuva negali pasisiuti kokibisku tai cia kita kalba

BOR

BOR portretas
Kažin ar Lietuvos šiaučiai negali pasiūti kareivėliams batų, kad reikia pirkti žinoma už milžiniškus atkatus iš vokiečių? Batus nupirks už 6 milijonus o sumokės 12 milijonų.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių