Lietuvą siaubė audra: virtę medžiai apgadino namus ir automobilius

Pirmadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pareigūnai maždaug 30 kartų vyko šalinti stipraus vėjo nuverstų medžių.

Kaip BNS pranešė PAGD atstovė Laura Valauskienė, po septynis kartus gelbėtojams teko vykti į iškvietimus Vilniaus ir Kauno apskrityse. Panevėžio apskrityje sulaukta šešių iškvietimų, Utenos – penkių, Marijampolės ir Šiaulių – dviejų, o Alytaus apskrityje gelbėtojai kviesti vieną kartą.

PAGD duomenimis, visoje šalyje sulaukta keturių pranešimų apie ant namų nukritusius medžius. Pakruojyje nuvirtęs medis įlaužė gyvenamojo namo stogą, ant namo medis pavojingai užkrito ir Panevėžio rajone.

Molėtų rajone ant kelio buvo nuvirtę septyni medžiai, o Šakių rajone, Plėgų kaime, ant kelio nuvirto net 30 medžių.

Anot PAGD atstovės, visi medžiai Šakių rajone buvo išvirtę apie 50 metrų ruože, juos gelbėtojams nuo kelio padėjo pašalinti miškų urėdijos darbuotojai, šalia gyvenantys žmonės ir „ESO“ darbuotojai, o darbai truko daugiau nei dvi valandas. 

Taip pat, Vilniuje pranešta apie ant automobilio užkritusį medį.

Apie 21.30 val. pranešta, kad netoli Druskininkų esančiame Viečiūnų miestelyje žaibas sukėlė gaisrą gyvenamajame name. Gyventojai ugnį užgesino iki atvykstant ugniagesiams.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, pirmadienį Lietuvoje smarkiai lijo, griaudėjo, vietomis sulaukta ir krušos, vėjas siekė 16–21 m/s. Antradienio dieną rytiniuose šalies rajonuose taip pat prognozuojamos liūtys ir škvalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kodėl apie nukentėjusius gyvuliukus

O kodėl apie nukentėjusius gyvuliukus portretas
nuo ledų krušos nieko nerašo. O kad sužeidė ar užmušė jaunus aviukus ar veršiukus irgi nei šykt nei mykt

...,perMAININGI ORAI dare ZALA ir...

...,perMAININGI ORAI dare ZALA ir... portretas
labai neMALONIAI veike ZMONIU PSICHOEMOCINE BUSENA... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių