KT pradeda nagrinėti, ar pigiausio vaisto paskyrimo tvarka atitinka Konstituciją

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį pradeda nagrinėti Seimo narių prašymą ištirti, ar Vyriausybės sprendimas dėl pirmojo pigiausio vaisto paskyrimo ir kompensavimo tvarkos atitinka Konstituciją.

KT taip pat nagrinės, ar Konstitucijai neprieštarauja Farmacijos bei Sveikatos draudimo įstatymų nuostatos, pagal kurias kompensuojamųjų vaistų bazinės kainos ir pacientų priemokos apskaičiuojamos Vyriausybės nustatyta tvarka.

Į KT prašydami įvertinti tokią ankstesnės kadencijos valdančiųjų įvestą tvarką pernai kreipėsi tuomet opozicijoje buvę konservatoriai ir kitų frakcijų atstovai.

Po Seimo rinkimų atėję į valdžią konservatoriai su koalicijos partneriais šiemet pakeitė kompensuojamų vaistų skyrimo tvarką, bet ji įsigalios nuo 2022 metų.

Seimas birželį priimtomis pataisomis leido pirmąkart rinktis ne tik pigiausią, bet ir brangesnį vaistą, sumokant tik priklausančią kainos priemoką. Dabar ne pigiausią vaistą pasirinkę pacientai turi sumokėti visą jo kainą.

„Pirmojo paskyrimo“ tvarką kritikavo dalis medikų ir pacientų organizacijų atstovų. Anot jų, pacientams ribojama galimybė rinktis, o kai kurie pigiausi vaistai neužtikrina kokybiško ir efektyvaus gydymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as aplamai nesuprantu ,kam

as  aplamai nesuprantu ,kam   portretas
formacininku mafijos perkami ,,pigiausi ir brangiausi,,, vaistai --GAL PIRKIT -VAISTUS , kurie pades gydymuj ... dabar bendrai veikdami formacininku mafijozai su gydytojais -pacientuj israso ,,,,pigiausiu,,,, vaistu , o kada pacientas jau ,,galus,,, atdavineja prie mirties --israso ,, brangiausiu ,,,veiksmingu ir isgelbsti gvybe ... pacientas laimingas ,kad nenumire , gydytojas honorara krauna y kisene , formacininku mafija skaiciuoja dviguba pelna uz ,, pigiausius ir brangiausius ,,,vaistus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių