Kompensuoti už neįvykiusius renginius siūloma leisti per metus

Dėl karantino neįvykus sporto, kultūros, pramogų renginiui, jo  organizatoriams siūloma suteikti galimybę per metus surengti naują renginį, pasiūlyti kuponą į kitą renginį arba grąžinti pinigus už parduotus bilietus.

Tai numatoma Teisingumo ministerijos parengtame specialaus įstatymo projekte dėl COVID-19  sukeltų padarinių renginių organizatoriams.

Trečiadienį šį projektą planuoja svarstyti Vyriausybė, o jam pritarus – jis turės būti teikiamas Seimui.

Pagal projektą, kai renginys neįvyksta dėl karantino metu nustatyto susibūrimų draudimo, paslaugų teikėjas per 30 dienų nuo šio draudimo panaikinimo gali nustatyti kitą renginio datą. Renginys negali vykti vėliau nei 12 mėnesių nuo karantino panaikinimo.

Tokiu atveju paslaugų teikėjas neturi teisės iš vartotojo reikalauti jokių papildomų mokesčių.

Jeigu vartotojo netenkina naujas pasiūlymas, jis privalo per 30 dienų apie tai pranešti paslaugos tiekėjui.

Projektas taip pat numato, kad už neįvykusį renginį gali būti kompensuojama suteikiant kuponą, kurio vertė – ne mažesnė nei pirkto bilieto kaina.

Jeigu vartotojo netenkina nei nauja renginio data, nei kuponas, paslaugų teikėjas privalo grąžinti jam už bilietą sumokėtus pinigus ne vėliau kaip per 14 dienų nuo nustatytos vėlesnės renginio datos.

Jeigu nauja renginio data nepasiūloma, pinigai už bilietus turi būti grąžinti per pusantro mėnesio (44 dienas) nuo karantino metu nustatyto renginių ir susibūrimų draudimo panaikinimo.

Šis įstatymo projektas galiotų sporto, kultūros, pramogų ar kitų renginių paslaugų teikėjams, kai bilietai į juos buvo parduoti iki šių metų kovo 15 dienos ir renginio data pateko į karantino laikotarpį arba renginys turėtų vykti per tris mėnesius nuo susibūrimų draudimo panaikinimo.

„Dėl renginių ir susibūrimų draudimo karantino metu renginių organizavimo verslas patiria ne tik didžiulių nuostolių, nes ne tik negauna pajamų, bet ir susiduria su sunkumais, kai vartotojai masiškai kreipiasi su prašymais grąžinti pinigus už atšauktus ar nukeltus renginius. Jeigu šiuo beprecedenčiu atveju bus išimtinai ginami tik vartotojų interesai, nesuteikiant galimybės nustatyti renginių vėlesnę datą, renginių organizavimo sektorius patirs ne tik didelių nuostolių, bet ir, tikėtina, daug renginių organizatorių taps nemokūs“, – teigia projekto rengėjai.

Kovo 16 dieną Lietuvoje paskelbus visuotinį karantiną uždrausti visi masiniai renginiai ir susibūrimai. Pagal naujausią Vyriausybės sprendimą, karantinas pratęstas iki balandžio 27 dienos, tačiau neatmetama galimybė jį dar tęsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai paprasta

Labai paprasta portretas
Privalo grąžinti pinigus už bilietus. O po to tegul skelbia naujus renginius su naujomis datomis ir naujais bilietais.

minde

minde portretas
paklaskit landsbergiu jie visalaik ir kubiliaus jie zino iseity kaip lietuva isvest i smegduobe .

Anonimas

Anonimas portretas
tai gal ir visiems kompensuosit kas neteko pajamu o pas tuos dainorius yra jie juk uzdirba ir neturi atsargu tai ka daryti pensininkams ir netekusiems darbo pas burzujus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių