Naktį eismo sąlygas sunkins lijundra ir plikledis

  • Teksto dydis:

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį eismo sąlygas sunkins lijundra ir plikledis, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomi krituliai, vyraus nedidelis sniegas, šlapdriba. Daug kur prognozuojama lijundra, formuosis plikledis.

Pūs pietryčių 7–12 metrų per sekundę vėjas.

Oro temperatūra nakties pradžioje sieks nuo 3 iki 8 laipsnių šalčio, rytą – nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Ketvirtadienio 16 val. duomenimis, sudėtingesnės eismo sąlygos fiksuojamo Telšių ir Radviliškio rajonuose, čia slidžių ruožų yra visuose keliuose.

Kitur šalyje magistraliniai keliai daugiausia sausi, vietomis drėgni. Krašto keliai ir didesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai šiaurės ir rytų Lietuvoje vietomis su sniego provėžomis.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka kai kur padengti plonu puraus ar prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Kelininkai slidžius ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimalų leistiną greitį.

Ignalinos, Klaipėdos, Kretingos ir Tauragės rajonuose vietomis silpnai sninga, o Kauno ir Plungės rajonuose vietomis pusto. Kitur šalyje be kritulių.

Oro temperatūra siekia nuo 4 iki 9 laipsnių šalčio, šiaurės Lietuvoje vietomis – iki 15 laipsnių šalčio.


Šiame straipsnyje: keliaikelininkaieismo sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių