Keli migrantai Lietuvoje išsinuomojo būstus: taip išvengė mėnesius trunkančio sulaikymo

  • Teksto dydis:

Keli į Lietuvą šiemet patekę neteisėti migrantai išsinuomojo būstus ir taip išvengė mėnesius trunkančio sulaikymo, trečiadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Portalas aprašė irakiečio S. Z. situaciją, kai šis būdamas sulaikyme sugebėjo susirasti ir išsinuomoti butą Vilniuje, o tada su nuomos sutartimi kreipėsi į Vilniaus regiono apylinkės teismą, prašydamas leisti jam ten gyventi.

Teismas tai padaryti leido, įvertinus, kad migranto asmens tapatybė nustatyta, jis bendradarbiauja su valstybės institucijomis, nėra duomenų, kad jis galėtų kelti grėsmę valstybės saugumui ir viešajai tvarkai.

Portalo žiniomis, taip į laisvę pavyko patekti dar bent keliems migrantams, o dalis jų, pasinaudoję proga, galėjo išvykti iš Lietuvos. Vidaus reikalų ministerija ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba nurodo, kad tai – vienetiniai atvejai.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, dauguma jų – irakiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
IŠKUR pinigai nuomai,juk jie bėgą nuo nepritekliaus į Europinį rojų.

Anonimas

Anonimas portretas
Gal tai"feikas" ? kas gali nuomoti tiems nelegaliems nusikaltusiems isibrovusiems?; jie neturi dokumentu,,bet turi uzkreciamu ligu,kuriu nezino nuomotojas..,,Toks individas tai uzkratas.

AŠ portretas
O kokia jo specialybė ir ką jis veiks? Kodėl nutylėjote?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių