Keičiami televizijos transliavimo dažniai – ką daryti žiūrovams?

Lietuvoje toliau plėtojant skaitmeninę antžeminę televiziją, gegužės 9-osios naktį bus keičiami Juragių (Kauno raj.) siųstuvo televizijos transliavimo dažniai. Tai aktualu Kauno, Birštono, Kaišiadorių, Prienų, Marijampolės, Kazlų Rūdos, Šakių miestų bei rajonų gyventojams.

Pakeitus dažnius, TV priedėliuose ar televizoriuose su integruotais priedėliais vartotojai turės iš naujo atlikti kanalų paiešką. Neatlikę pakartotinos paieškos, minėtose vietose žiūrovai nematys nemokamos „TV Polonia“ programos bei koduotų   „Fashion TV“, TLC, „Euronews“, „Pingviniukas“, „VH1 Europe“, „Baby TV“, „Nickelodeon“, „Sony Entertainment“, „Eurosport 2“ kanalų, kuriuos mato televizijos „Skaitmeninė GALA“ klientai.

Tai antrasis dažnių keitimo etapas, Lietuvoje toliau plėtojant skaitmeninę televiziją. Per pirmąjį etapą vasario ir kovo mėnesiais dažniai buvo sklandžiai pakeisti Vakarų, Šiaurės Rytų Lietuvoje bei Suvalkijoje.

Keisti dažnius buvo numatyta Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) patvirtiname skaitmeninės televizijos plėtros plane, pagal kurį tai įgyvendinti buvo įpareigotos po du siųstuvų tinklus valdančios bendrovės: Lietuvos radijo ir televizijos centras bei TEO.

Skaitmeninės antžeminės televizijos dažniai keičiami tam, kad būtų galima  efektyviau panaudoti dažnius, kurie tapo laisvi, praėjusių metų pabaigoje išjungus analoginę antžeminę televiziją.

Tai, kad įvairiuose Lietuvos regionuose bus keičiami skaitmeninės televizijos dažniai, turės įtakos ir nemokamus skaitmeninės antžeminės televizijos kanalus matantiems žiūrovams, ir TEO teikiamos skaitmeninės antžeminės televizijos „Skaitmeninė GALA“ klientams.

Pakeitus dažnius, TV priedėliuose ar televizoriuose su integruotais priedėliais reikės iš naujo atlikti kanalų paiešką. Neatlikus pakartotinos paieškos, žiūrovai nematys dalies arba visų skaitmeninės antžeminės televizijos būdu transliuojamų kanalų.

Antrojo etapo metu bus keičiami šių siųstuvų dažniai:

-       gegužės 9 d. Juragių (Kauno), Alytaus, Druskininkų, Varėnos;

-       gegužės 22 d. Biržų, Raseinių, Rokiškio, Utenos;

-       gegužės 29 d. Kėdainių, Pažagienių (Panevėžio), Ukmergės, Viešintų (Anykščių);

-       birželio 18 d. Vilniaus, Šalčininkų.

Daugiau informacijos apie skaitmeninės antžeminės televizijos dažnių keitimą teikiama nemokamu RRT informacijos telefonu 8 800 20030.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Johna459

Johna459 portretas
Thanks so much for sharing this excellent info! I'm seeking forward to see much more posts! beceeedaafdb
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių