Kariuomenės aviacijos bazė bus aprūpinta ledo šalinimo įranga

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė Šiauliuose bus aprūpinta ledo nuo orlaivių šalinimo įranga.

Sutartį tokiai įrangai įsigyti pasirašė Krašto apsaugos ministerija ir JAV Vyriausybė, atstovaujama JAV karinių oro pajėgų Saugumo paramos ir bendradarbiavimo direktorato.

Naujoji įranga - ledo šalinimo automobilis - galės atitinkamame aukštyje nuo lėktuvų pašalinti ledą, sudarys sąlygas Aviacijos bazei priimti ir aptarnauti didesnių gabaritų Aljanso orlaivius, tokius kaip C-17 - vieną didžiausių transportinių orlaivių, galinčių gabenti daug karių ir krovinio, ar net dar aukštesnį - C-5 „Galaxy“. Šiuo metu Karinių oro pajėgų Aviacijos bazė tokių pajėgumų neturi.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, Aviacijos bazės aprūpinimas nauju pajėgumu sudarys sąlygas bazės personalui atlikti operacijas šaltuoju sezonu, rems NATO oro policijos misiją. Ši įranga taip pat pasitarnaus priimant ir aptarnaujant Aviacijos bazėje NATO priešakinių pajėgų batalionui karius skiriančių šalių, kitų NATO sąjungininkų orlaivius.

Sutartis finansuojama iš JAV Europos saugumo paramos fono lėšų. Jos vertė - apie 1,03 mln. JAV dolerių. Ją sudaro ledo šalinimo įranga, atsarginės dalys ir priedai, administravimo ir transportavimo mokesčiai.

Ledo šalinimo įrangą planuojama į Aviacijos bazę Šiauliuose pristatyti per dvejus-dvejus su puse metų nuo sutarties pasirašymo dienos.

Pastaraisiais metais ypač išaugo Lietuvos kariuomenės įsigijimai iš JAV. Krašto apsaugos ministerija derasi su JAV Gynybos departamentu ir dėl visureigių JLTV įsigijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
A , taip ir galvojau, karių nėra , reik pinigų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių