Kariuomenei perduotas naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Lietuvos kariuomenei perduotas naujai pastatytas karinis miestelis Šiauliuose.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), šiame bataliono dydžio vienetui skirtame 7,8 ha ploto miestelyje šiuo metu kuriasi iki šiol Radviliškyje tarnavę Kunigaikščio Margirio pėstininkų bataliono bei Krašto apsaugos savanorių pajėgų Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinės kariai.

Nurodoma, kad miestelis pastatytas su visa reikalinga infrastruktūra – erdviomis kareivinėmis, pritaikytomis nuolat gyventi apie 660 karių, valgykla, štabu, medicinos punktu, sporto kompleksu ir techninėmis patalpomis.

Šiaulių karinio miestelio statybos, ilgalaikė priežiūra bei aptarnavimas kainuoja daugiau kaip 85 mln. eurų, todėl per 12,5 metų laikotarpį už tai kasmet bus mokama maždaug 5,7 mln. eurų suma.

Oficialus šio miestelio atidarymas planuojamas gegužę.

KAM primena, kad šių metų pradžioje kariuomenei buvo perduoti ir greta Vilniaus esantis Rokantiškių bei Šilalės rajone įsikūręs Pajūrio kariniai miesteliai.

Iš viso trijuose naujuose miesteliuose galės dirbti ir tarnauti iki 2,4 tūkst. karių ir krašto apsaugos sistemos civilių darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Labai gera investicija ir kuo daugiau tokių miestelių kiekviename kaime ir suklestėsime nerealiai, kaip arabai gyvensime. ir visai nesvarbu, kad net kai kurie sergantys vaikai negauna kiek naujesnių vaistų. Viskas kaip pas lietuvius šimtmečiais niekas nesikeičia, savus smaugiam, o galop viskas lieka atėjūnams, o tie net ačiū nepasako.

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Mokyklų,poliklynikų,sanatorijų,pensijų sąskaita.

O

O  portretas
dagiabutis Virsuliskese jiems nebutu tikes?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių