Kariuomenė skirs karių padėti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui

Lietuvos kariuomenė skirs karių padėti Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, siekiant suvaldyti antrąją koronaviruso bangą.

Dėl to trečiadienį per pokalbį telefonu sutarė prezidentas Gitanas Nausėda ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys, BNS patvirtino kariuomenės vado atstovas spaudai majoras Tomas Balkus.

Kaip teigiama trečiadienį išplatintame pranešime, kariai bus skiriami, gavus informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro apie jų poreikį.

„Lietuvos kariuomenė įstatymu yra įpareigota padėti civilinėms institucijoms, kai jos pačios nebegali suvaldyti situacijos ar neturi tam reikalingų pajėgumų. Prezidentui patvirtinau, kad esame pasiruošę ir skirsime reikiamą karių kiekį į pagalbą Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui. Tikime, kad juos tinkamai apmokius, kariai prisidės prie antrosios COVID-19 bangos suvaldymo,“ – cituojamas V. Rupšys.

Kaip teigiama pranešime, Lietuvos kariuomenė saugo valstybės suverenitetą ir rengiasi gynybai, organizuoja žmonių paiešką ir gelbėjimą bei likviduoja teršimo incidentus jūroje. Kariuomenė taikos metu gali teikti pagalbą valstybės ir savivaldybės institucijoms.

NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė BNS informavo, kad karių poreikis šiuo metu yra vertinamas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pillietis

Pillietis portretas
Anksčiau pranešta, kad "kariuomenė" tam nepritaria. Todėl primKo nepasako JE Prezidentas, nes jis viešai to daryti negali? Aš tai galiu pasakyti. Tik nevisprotis gali tvirtinti, kad nėra nė vienos "militarinio elito" valstybės, kuri karo sąlygomis kritinėje situacijoje nepanaudotų tokio "biologinio" masinio naikinimo ginklo, kurio prototipas yra dominuojantis šios pandemijos sukėlėjas. Pandemijos "kaukė" Lietuvoje yra būtina proga Vyriausiajam kariuomenės vadui taikytų karinėms pajėgoms uždavinį tinkamai mobilizuotis galimam potencialiam tokios agresijos atvejui. Priminsiu, kad po to, kai viešai buvo patvirtinta, kad raupai kaip epidemijos priežastis likviduoti globaliai, todėl nutraukti piliečių skiepijimai, tam tikrų šalių vadovai paliko privalomuosius skiepijimus nuo raupų tam tikriems kariuomenės daliniams. Tai buvo patvirtinta tuoj pat po Niu Jorko teroristinio antpuolio. Ir ta "išimtis" nėra vien JAV praktika. Pandemijos šleifas Lietuvoje gamtos dovana karių gynėjų apmokymui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių