Karinės jūrų pajėgos pasirašė susitarimą su Lietuvos jūriniu klasteriu

  • Teksto dydis:

Karinės jūrų pajėgos pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Lietuvos jūriniu klasteriu, trečiadienį pranešė kariuomenė.

Remiantis šia sutartimi, pasitelkiant šalies jūrinės pramonės, mokslo ir karybos ekspertus siekiama sukurti konceptualų naujos kartos Karinių jūrų pajėgų laivo projektą.

Šalys įsipareigojo bendradarbiauti profesinių žinių ir įgūdžių apsikeitimo srityse, rengti jungtines darbo grupes, gilinti kompetencijas specializuotuose renginiuose, dalintis pasiūlymais.

„Įgyvendinant naujos kartos karinio laivo projektą bus siekiama, kad jo sprendimai atlieptų Karinių jūrų pajėgų poreikius ir iššūkius, įgalintų efektyviai spręsti nacionaliniu mastu aktualias bei NATO keliamas užduotis“, – pranešime cituojamas Karinių jūrų pajėgų vadas Giedrius Premeneckas.

Projekto „Lietuvos karo laivas 2030“ iniciatorius – Lietuvos jūrinis klasteris, šiuo metu telkiantis 12 narių, atstovaujančių šalies ir užsienio verslo organizacijoms, mokslo ir inovacijų institucijoms.

„Klasterio veikla pirmiausia yra nukreipta į aukštos pridėtinės vertės sprendimų kūrimą, tad naujos kartos Karinių jūrų pajėgų laivo projektą matome kaip naujų galimybių platformą įveiklinant mūsų jau sukauptas žinias ir patirtį“, –  sakė klasterio atstovas Andrius Sutnikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>bingo

>>bingo portretas
Eik ant sopkės ir kariauk karvedy.

GD

GD portretas
To Vardas : Pasipriešinti kreiseriui "moskva" tikrai jokių šansų.Čia jau povandeninių laivų reikia.)

vardas

vardas portretas
Geriau į oro gynybą investuotų, jūroje pasipriešinti neturime jokių šansų...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių