Kam Lietuvoje naudojami bepiločiai orlaiviai?

Nors bepiločių orlaivių naudojimas Lietuvoje – ribotas, tačiau ši sritis labai sparčiai auga. Taip LRT Televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ teigia Lietuvos bepiločių orlaivių naudotojų asociacijos prezidentas Antanas Gedvilas ir ūkio viceministras Marius Skarupskas.

„Bepiločių orlaivių veikla Lietuvoje, galima sakyti, yra apribota. Taisyklės leidžia juos naudoti asmeniniais tikslais. Norint juos naudoti komerciniais tikslais, taip pat yra daug galimybių – elektros linijų stebėjimui, žmonių paieškai ir t. t.“, – tvirtina ūkio viceministras.

Jam pritaria ir A. Gedvilas, kurio teigimu, sakyti, jog bepiločiai dažniausiai naudojami karto tikslams – neteisinga. Dabar jie daug kur naudojami ūkyje ir t. t.

„Lietuvoje jie dažniausiai naudojami fotografavimui ir vaizdo medžiagai daryti, taip pat fotografuojamos teritorijos ir daromi žemėlapiai, nustatoma žala žemės ūkiui ir t. t. Panaudojimas labai stipriai auga“, – sako A. Gedvilas.

M. Skarupskas priduria, kad šių orlaivių potencialas yra itin didelis. Vien JAV skaičiuoja, kad, nuėmus panaudojimo apribojimus, per 3 metus iš bepiločių gaunamas pelnas sieks 14 mlrd. JAV dolerių, bus sukurta 70 tūkst. naujų darbo vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių