JK įstrigusius emigrantus teks pargabenti Vyriausybės užsakytais lėktuvais?

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje įstrigę emigrantai ir jų artimieji į Lietuvą gali būti pargabenti Vyriausybės užsakytais lėktuvais, kitas Vyriausybės svarstomas variantas – leisti pavienius komercinius skrydžius iš šios šalies, skelbia LRT radijas.

Tam būtų privaloma turėti neigiamą atlikto koronaviruso testo rezultatą.

„Įprastų komercinių skydžių iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą neturėtų būti iki sausio 1 dienos, o nuo sausio 1 dienos daug priklausys nuo epidemiologinės situacijoje Jungtinėje Karalystėje. Bus analizuojami duomenys, jei situacija pagerės ir bus aišku, kaip dorotis su viruso mutacija, apie kurią dabar kalbama, manau, kad gali būti priimti sprendimai, kurie leis skrydžius, ir gali būti tam tikrų sprendimų, kaip oro uoste testuoti visus žmones arba turėti prieš 48 valandas pasidarytą koronaviruso testą Jungtinėje Karalystėje“, – LRT radijui teigė Susisiekimo ministerijos Veiklos kokybės skyriaus vedėjas Dominykas Narbutas.

LRT radijo teigimu, šią savaitę į Lietuvą iš Anglijos turėjo parskristi apie 7 tūkst. piliečių, tiek bilietų buvo parduota į Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus.

Sekmadienio vakarą nuotoliniame Vyriausybė pritarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos siūlymui drausti keleivinius skrydžius iš Jungtinės Karalystės. Sprendimas buvo priimtas dėl Jungtinėje Karalystėje plintančios naujos atmainos koronaviruso.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pirmadienį sakė, kad patekimo į Lietuvą iš kitų šalių galimybės šiuo metu yra stipriai ribotos, tad uždraudus skrydžius iš Jungtinės Karalystės į Lietuvą, nepatariama šia kryptimi judėti tiek vandens, tiek sausumos transportu.

Visgi M. Skuodis pabrėžė, kad Lietuvos piliečiui pareiškus norą grįžti į Lietuvą, tokia galimybė jam privalo būti suteikta.

„Svarbu pabrėžti, kad jei Lietuvos Respublikos pilietis nori atvykti į Lietuvą, tai yra konstitucinė mūsų pareiga priimti tą pilietį, taikant visus sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdžios Bobos durnos per visą pilvą

Valdžios Bobos durnos per visą pilvą portretas
Nei logikos nei sveiko proto neturi šita bobų valdžia,- jei uždraudei skrydžius kad nauja viruso forma nepaplistų LT tai po to juos reikia parvežti už valstybės pinigus? Turbūt daug liberastų ir konservų draugų buvo išlėkę į Landynę apsiprekint Kalėdoms...

nepriimt negalima

nepriimt negalima portretas
tegul grizta,ar gaila ,tik is aerouosto tiesiai i abromiskes dviem savaitem...

slykstu

slykstu portretas
As niekaip nesuprantu jai Didzioji Britanija uzdraude skrydzius tai kodel musu valdzia iesko budu kaip pargabenti ta VIRUSA i Lietuva Gerbiami Valdzios DIDVYRIAI nejaugi pries sventes pradingo Jusu sveikas mastymas. Kazkoks sveiku protu nesuprantamas Valziazmogiu noras ir pastangos tikra beprotyste
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių