Jau ruošia kitų mokslo metų planus: nuotolinis mokslas – mokyklos ateitis?

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ketvirtadienį Vilniuje organizuoja švietimo bendruomenės forumą, per kurį bus apibendrinta ir įvertinta nuotolinio mokymo patirtis karantino laikotarpiu, aptariamas pasirengimas naujiems mokslo metams.

„Pastarųjų mėnesių patirtis leidžia mums permąstyti dermę tarp tradicinio ir nuotolinio mokymo, visų švietimo dalyvių įgalinimą, iššūkius, virstančius naujomis galimybėmis, mokytojo vaidmenį, kuris, veikdamas lokaliai, darė globalius pokyčius. Forume aptarsime COVID-19 kontekste išmoktas pamokas, priimtus sprendimus. Kalbėsime tiek apie naujų mokslo metų planus, tiek apie ilgalaikę švietimo skaitmeninimo perspektyvą“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Švietimo forumą sudarys dvi dalys, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pirmoje bus apžvelgti per karantiną įvykę švietimo pokyčiai, užsienio šalių praktika ir numatomi pokyčiai ateinantiems mokslo metams. Po pranešimų vyks diskusija.

Popietę bus rengiamos darbinės sesijos aštuoniose teminėse grupėse. Dalyviai dalysis siūlymais, patirtimi, kaip nuotolinio ugdymo laikotarpis dar labiau padėjo suprasti, koks svarbus kokybiškas ugdymo turinys, kaip svarbu atsirinkti turinį.

„Nuotolinis mokymas taip pat išryškino, kad būtina keisti mokinių pažangos ir pasiekimų vertinimą, taikyti naujus skaitmeninius įrankius, dirbant nuotoliniu būdu atsiskleidė ir nauji mokytojo vaidmenys, naujos profesinio augimo kryptys“, – teigiama ministerijos pranešime.

Antroje dalyje – darbinėse sesijose – dalyvaus iš anksto užsiregistravę dalyviai.

Forumas bus organizuojamas mišriuoju būdu – atvykus į vietą, taip pat prisijungus nuotoliniu būdu.

Kovo 16-ąją Lietuvoje paskelbus visuotinį karantiną, uždarytos mokyklos, universitetai ir vaikų darželiai. Ugdymo procesas organizuotas nuotoliniu būdu. Nors nuo gegužės pabaigos Vyriausybė leido atnaujinti mokymą mokyklose, dauguma jų nusprendė mokslo metus baigti nuotoliniu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ineta

Ineta portretas
Labai gerai nuotolinis mokymas. Tai nešmeiškite tėveliai pedagogų, jei neišmanote jų darbo!!!

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
A jie sudurnejo vaikus zlugdo su savo nuotoliniu budu pas manes ne vienas vaikas ir dar net maziuku yra tiems vaikams trukdo nes neturim karalystes kad kiekvienam po kambari butu vejai tas nuotolinis mokymas

Pradinuko mama

Pradinuko mama portretas
Tėvai taps mokytojais.Ir ar vaikai mokykloje, kai mokytoja išeina iš klasės daro klasės darbus? Tai panašiai ir namuose vyksta mokslai atestinai.Tai tegul pamokos visos vyksta tiesiogiai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių