Įmonės kviečiamos savanoriauti šalies saugomose teritorijose

  • Teksto dydis:

Gamtosauginio projekto „Naturalit“ komanda, Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir nacionaliniai bei regioniniai parkai kviečia Lietuvos įmones savanoriauti saugomose teritorijose.

„Vis daugiau įmonių atranda savanorystės vertę, o veiklos gamtoje yra ypatingos. Tai ne tik geras darbas mūsų mylimam kraštui, bet ir suteikia atpalaiduojantį atokvėpį darbuotojams, kurie neretai būna persitempę dėl įtempto miesto ritmo ir atsakomybių gausos“, – pranešime spaudai teigia trečius metus vykdomo projekto vadovė Birutė Valatkienė.

Kaip skelbia Kuršių nerijos nacionalinis parkas (KNNP), savanorystė saugomose teritorijose leidžia geriau pažinti savo šalį ir jos vertybes.

Pasirinkus tvarkyti konkrečią teritoriją, saugomos teritorijos darbuotojai palydi ir papasakoja apie tos vietos savitumą, supažindina su ten aptinkamomis retomis augalų ir gyvūnų rūšimis, kraštovaizdžio elementais. Galima sutarti ir ekskursiją lankytojų centre bei aplankyti kitus nacionalinio ar regioninio parko objektus.

KNNP ir parko direkcijai priskirtuose valstybiniuose draustiniuose pernai savanoriavo apie 550 darbuotojų iš daugiau nei penkių įmonių ar organizacijų. Talkų metu atlikta gamtotvarkinių darbų, kurių be savanorių pagalbos direkcija teigia nepajėgianti atlikti.

Anot KNNP, įmonių patogumui sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame galima matyti savanorystės veiklų poreikį ir pobūdį skirtinguose Lietuvos regionuose. Sąraše – apie 100 savanorystės pasiūlymų valstybiniuose parkuose. Talkos yra reikalingos įvairiais metų laikais, pradedant pavasariu ir baigiant vėlyvu rudeniu ar net žiema.

Lietuvoje yra įsteigti penki nacionaliniai ir 30 regioninių parkų, taip pat šeši valstybiniai rezervatai. Saugomos teritorijos Lietuvoje užima beveik penktadalį šalies ploto. Dauguma šių teritorijų dėl savo ypatingų gamtinių vertybių įtrauktos ir į europinį „Natura 2000“ saugomų teritorijų tinklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai ka

tai ka portretas
jau Lietuviskai Lietuviai nemoka pavadinimo sukurt,tokiu nereikia naturulininku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių