Į URM iškviestas Baltarusijos ambasadorius

Į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją antradienį buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius Vladimiras Dražinas, jam išsakytas Europos Sąjungos (ES) nepasitenkinimas dėl Švedijos diplomatų išsiuntimo, pranešė ministerija.

„Susitikimo metu pabrėžta, kad sprendimas dėl Švedijos diplomatų išsiuntimo daro įtaką ne tik dvišaliams Švedijos ir Baltarusijos, bet ir visos ES bei Baltarusijos santykiams“, - sakoma ministerijos pranešime spaudai.Anot URM, kaimyninės valstybės ambasadorius informuotas, kad peržiūrint tolesnę ES politiką Baltarusijos atžvilgiu bus atsižvelgta į šios šalies veiksmus Švedijos diplomatų atžvilgiu ir Baltarusijos vidaus politikos tendencijas – politinių kalinių likimą, artėjančių parlamento rinkimų eigą, pilietinės visuomenės padėtį.

„Atsižvelgdama į pastaruosius Baltarusijos veiksmus, ES ketina svarstyti tolesnį politinių kontaktų su Baltarusija ribojimą“, - teigia URM.

Užsienio reikalų ministerijos pabrėžė, kad Lietuva, kaip ir visa ES, yra suinteresuota išlaikyti normalius diplomatinius santykius su Baltarusija ir stiprinti bendradarbiavimą pagal ES Rytų partnerystės programą, tačiau Baltarusijos ir ES santykių normalizavimas priklauso nuo tolesnių Minsko veiksmų.ES atstovai praėjusią savaitę nusprendė susilaikyti nuo masinio diplomatų atšaukimo iš Minsko, tačiau perspėjo, kad peržiūrės diplomatinių sankcijų su Baltarusija lygį. Po penktadienį Briuselyje vykusio posėdžio pranešta, kad Minskui „artimiausiomis dienomis“ bus išsiųsta „labai aiški žinia“.

Skandalas kilo, kai švedų aktyvistai praėjusį mėnesį nelegaliai lėktuvu įskrido į Baltarusijos oro erdvę ir mažyčiais parašiutais nuleido šimtus žaislinių meškiukų su šūkiais už žodžio laisvę ir žmogaus teises.Autoritarinio prezidento Aleksandro Lukašenkos valdoma Baltarusija po to išsiuntė visus švedų diplomatus ir pagrasino pasekmėmis Lietuvai.ES jau yra paskelbusi sankcijų Baltarusijai dėl opozicijos persekiojimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
galvojau iskviete kad atsiprasyti..... kad Lietuva leido pazeisti Baltarusijos valstybine siena... Pasirodo musu URM nezino kad Svedijos ambasadoriaus kadencija buvo pasibaigusi.... tai uz ka jie bapkes ima....

Lietuva

Lietuva portretas
nė kiek neatsako, jei iš jos erdvės užsienio lėktuvas kerta sieną į kitą valstybę.

gebelsas

gebelsas portretas
o kai gryzta? o pesciam irgi galima vaikscioti kad ir aguonu parsinesti? o lektuvais transportuoti narkotikus pirmyn ir atgal? tai uz ka Lietuva atsako? uz bananus?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių