I. Šimonytė: noras tartis dėl medikų atlyginimų neįvyko, nes kvietusioji pusė neatėjo

  • Teksto dydis:

Buvusi finansų ministrė, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Ingrida Šimonytė sako, kad bandymas tartis dėl medikų atlyginimų neįvyko, nes premjeras Saulius Skvernelis susitikime nepasirodė.

„Vėl susitikti su Seime jau daug kartų matytais žmonėmis (plius Vyriausybės kancleris bonuso) tam, kad Seime daug kartų matyti žmonės pasiūlytų kompromisą pagal sovietinį anekdotą apie apsikeitimą nuomonėmis su viršininku (ateini su savo, išeini su viršininko, taip ir įvyksta apsikeitimas nuomonėmis) nėra derybos. Ypač kai nė vienas negali pakomentuoti vakarykščių premjero žodžių“, – feisbuke sako I. Šimonytė.

„Visgi negaliu sakyti, kad nieko gero neįvyko ir nepavyko. Premjeras, kuris, matyt, tuo metu galvojo, kaip čia vėl nepasirodyti „žodžio žmogumi”, netrukus po susitikimo, kuriame pats nematė reikalo dalyvaut, paskelbė apie numatomą medikų atlyginimų didinimą nuo balandžio“, – teigia ji. 

Siaučiant pandemijai turime būti vieningi. Tai kiekvieno iš mūsų pareiga ir atsakomybė.

Pasak jos, „atlyginimas yra saugiau nei priedas, nes karantinui pasibaigus priedas baigsis taip pat, o atlyginimas, tikėtina, liks“, tačiau I. Šimonytė sako, kad aiškumo vis tiek trūksta.

„Net ramiais laikais kiekvieną kartą, kai valdžia paskelbdavo atlyginimų medikams didinimą, šio sprendimo pasekmės ant žemės atrodydavo įvairiai ir žinių apie tai, kad padidinimas medikų nepasiekė, arba pasiekė daug menkesne apimtimi, netrūkdavo. Taip buvo tada, kai daugiau mažiau stabiliai vyko veikla, buvo teikiamos paslaugos ir vykdomos intervencijos. Dabar, kaip žinoma, nėra to aiškumo“, – sako politikė.

„Planinė pagalba atšaukta arba atidėta, teikiamų paslaugų struktūra gerokai pakitusi ir gali kisti dar. Jau dabar be šio atlyginimų padidinimo mažesnės provincijos ligoninės kelia galimybių išgyventi klausimą. Jose darbo užmokesčio dalis kaštuose gerokai didesnė nei didžiosiose klinikose“, – teigia ji.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė, kad Vyriausybė nusprendė nuo balandžio pradžios didinti medikų atlyginimus.

Pasak jo, tam papildomai iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervo bus skirta apie 130 milijonų eurų. Ministro pirmininko teigimu, medikų darbo užmokesčio fondas didės 18 proc.

Antradienį valdantiesiems ir opozicijai neradus sutarimo, Seime įstrigo siūlymas medikams, kurie dirba ypač pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose, mokėti nuo 50 iki 100 proc. didesnius atlyginimus karantino laikotarpiu.

S. Skvernelis į ginčus sureagavo teigdamas, kad yra pasirengęs kalbėtis su visais politikais.

„Esu pasirengęs kalbėtis ir kalbuosi su visais. Siaučiant pandemijai turime būti vieningi. Tai kiekvieno iš mūsų pareiga ir atsakomybė. Kviečiu tai suprasti ir nedelsiant imtis sprendimų, kurie būtini. Žinau, kad tai galite. Padarykime”, – sakė premjeras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
ŠIMONYTE VERŽIES I VALDŽIA NE DĖL LOVIO PRISIVOGĖT VISAM LIKUSIAM GYVENIMUI BET BAIMĖ IMA NES GERAI ŽINOT KAD VALSTIEČIAI PAREIKALAUS GRAŽINTI KA IŠVOGĖT AR NETIESA ŠIMONE baimės akys didelės ATEIS EILĖ IR TAU IR TAVO SEBRAM

JONAS

JONAS portretas
Ar poniute nesupranti ar komentaru neskaitai kad tavo vagysčiu metai baigėsi ir ne tau diktuoti tai dorai teisingai tautai dirbančiai valdžiai

nusibodo

nusibodo portretas
Kaip visi nori i ta valdzia siaubuleli. Netrukdykit zmonems dirbti. Gaus tie gydytojai tu pinigu. Tikriausiai dar turi ka valgyti. Uz sio darbo laikotarpi aciu, bet visumoj, tai pinigai.... pinigai... Simonyte, nesokinek.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių