Į Ruklą pradedami perkelti migrantai iš pažeidžiamiausių visuomenės grupių

Į Jonavos rajone esantį Ruklos miestelį pradedami perkelti migrantai, priklausantys pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms.

„Šiandien pirmi 40 pasieks Ruklos naujai įrengtą stovyklavietę“, – LRT radijui antradienį sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ji pati ruošiasi vykti į Ruklą, kur apžiūrės naująją stovyklavietę ir migrantų gyvenimo sąlygas.

Čia įrengtoje stovykloje bus apgyvendinta apie 400 šeimų su vaikais, pagyvenusių žmonių ir kitų pažeidžiamų grupių atstovų, jie įsikurs konteineriniuose nameliuose.

Šiandien pirmi 40 pasieks Ruklos naujai įrengtą stovyklavietę.

„Man atrodo, kad mes tikrai turime suprasti, kad tokiu ir oru, ir sąlygomis, kai didelė dalis pažeidžiamų grupių dar gyvena užkardose, palapinėse, pastatytose ne ant kokio pagrindo, bet ant žolės, ir yra tikrai šlapia ir šalta, tai tokiomis sąlygomis, kad ir kaip tie žmonės papuolė į Lietuvos teritoriją, bet vis dėlto gyventi neturėtų“, – teigė ministrė.

Ji vylėsi, kad per kelias savaites čia bus perkelti visi suplanuoti apgyvendinti žmonės.

Rukloje migrantai bus apgyvendinami išplėstame Pabėgėlių priėmimo centre, kur iki šiol gyveno 300 asmenų.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai atvyko daugiau kaip 4,1 tūkst. migrantų. Lietuvoje šiuo metu likusių migrantų skaičius, pasak M. Navickienės, nebesiekia 4 tūkstančių. Daugiau kaip pusę jų, ministerijų duomenimis, sudaro pažeidžiami asmenys: šeimos su vaikais, neįgalieji.

Dar apie 400–500 žmonių planuojama apgyvendinti Naujininkuose, Vilniuje – čia jie galėtų būti pradėti perkelti jau kitą savaitę.

Ministerija dar ieško vietų likusiems žmonėms apgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Loni

Loni portretas
Ei, valdžiažmogystos pirma mečetes statykit, priverskit lietuvių tautą įsigyti koranus, nes be jų mums bus pipecccc.... Juodašikniai kaip pitonai, kaip aštunkojai palaipsniui, palaipsniui, žiū ir LT nebėra!

Savo tėvyneje

Savo tėvyneje portretas
jie nelaikomi pažeidžiamiausiais, jie turėtų būti priimami pagal jų standartus, o jei netinka tai skatertju doroga be jokių kalbų.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
už svetimo vardo ir pavadrės naudojimą , ir kitus veiksmus pasinaudojant svetimu vardu pavarde , atsakysi teisme , galėsi painkšti ten au au
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių