Į migrantų stovyklą Rūdninkuose nugabenta vandens patranka, šarvuočiai

Į neteisėtų migrantų apgyvendinimo vietą Rūdninkų poligone penktadienį nugabenta vandens patranka ir šarvuočiai.

Apie tai BNS informavo vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Lina Laurinaitytė-Grigienė.

Jos teigimu, tai daroma taktiniais ir prevenciniais tikslais.

„Vandens patranka ir pora šarvuočių yra viena iš taktinių, prevencinių priemonių, kurias yra numatę pareigūnai. Ir tokio dydžio stovyklose kaip ši tai yra visiškai įprastas dalykas“, – teigė ministrės atstovė.

Šalčininkų rajone, Viešojo saugumo tarnybos (VST) Rūdninkų poligone, planuojama apgyvendinti 800 neteisėtų migrantų, pirmieji 380 atvykėliai ketvirtadienį jau buvo čia atvežti.

Žadama, kad miestelyje bus sustiprintos policijos pajėgos, o migrantus nuolat saugos VST pareigūnai.

Rūdninkų gyventojai surengė bendruomenės susirinkimą ir išsakė savo pageidavimus, praneša LNK žinių tarnyba.

„Mes prašome, kad šviesos degtų visą laiką ten, kur jos nedega, kad šviestuvai būtų įrengti ten, kur jų nėra, kad senyvo amžiaus žmonėms, neįgaliesiems būtų išdalinti pagalbos mygtukai. Žinome, kad yra tokia galimybė.

Žmonės nori, kad savigynai būtų išdalinti dujų balionėliai, nors po vieną balionėlį šeimai, kad prireikus būtų galima apsiginti. Mes prašome įvertinti galimybes, kur galima būtų statyti vaizdo kameras, kurios stebėtų ir galėtų nustatyti žmogaus, neteisėtai pasišalinusio, judesius. Dar vienas prašymas – pagerinti mobilųjį ryšį, nes Rūdninkuose ryšys yra tragiškas“, – kalbėjo Rūdninkų gyventojas Robertas Kovgeris.

 

 

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą iš viso perėjo per 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dešimtis kartų daugiau nei buvo per visus 2020 metus.

 

 

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O Paryžiuje liepa jau baigiasi...

O Paryžiuje liepa jau baigiasi... portretas
Vandens patrankos,— kad nuo karščio gaivintų vandeniu. Šarvuočiai — kad teiktų pavėsį, kad neperkaistų jie.

?????? \\\\\.../////

??????  \\\\\...///// portretas
Kam tas patrankas panaudos,greičiausia savo piliečiams,nes nusikaltėlius pabėgėlius gina įstatymas.Savus galima,"demokratinėje" šalyje, kuri kol kas dar vadinasi LIETUVA,bet ar ilgai ???.

O TAIP

O TAIP portretas
,,demokratine,, Lietuva, vadovaujama sios vyriausybes, gina savo uzpakaly...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių