Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių leista atvykti 787 baltarusiams

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvykti dėl humanitarinių priežasčių leista 787 Baltarusijos piliečiams, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

365 iš šiuos leidimus gavusių žmonių jau yra Lietuvoje, prieglobsčio paprašė 86 asmenys.

„Dauguma pasirenka trumpalaikį atvykimą, tikėdamiesi grįžti į savo šalį nurimus politinei situacijai, tačiau auga skaičius ir tų žmonių, kurie Lietuvoje nori įsikurti ilgesniam laikui“, – pranešime teigė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministro leidimas atvykti dėl ypatingų humanitarinių priežasčių išduodamas gavus Užsienio reikalų ministerijos motyvuotą siūlymą ir gali būti suteikiamas tokiais atvejais kaip, pavyzdžiui, susiklosčiusios politinės aplinkybės ar kitos grėsmės. Šie leidimai išduodami nukentėjusiems nuo režimo ir represijų ar persekiojamiems Baltarusijos piliečiams, aktyviems opozicijos atstovams.

Lietuva nuo rugpjūčio 11 dienos taiko išimtį ir išduoda leidimus atvykti humanitariniais pagrindais piliečiams iš Baltarusijos. Jiems yra privaloma izoliacija.

Baltarusijos piliečiai, siekiantys atvykti į Lietuvą dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, turi kreiptis į Lietuvos ambasadą Baltarusijoje dėl Šengeno vizos išdavimo ir pateikti ypatingas humanitarines priežastis patvirtinančią informaciją. Šengeno viza leidžia atvykti į Šengeno teritoriją ir būti vizoje nurodytą laiką, bet ne daugiau kaip 90 dienų per bet kurį 180 dienų laikotarpį nuo pirmo atvykimo į Šengeno valstybių narių teritoriją datos.

Be to, Baltarusijos piliečiai, jeigu jie jaučiasi persekiojami arba kyla reali grėsmė jų saugumui ir gyvybei, gali atvykti į Lietuvą ir pateikti prašymą suteikti prieglobstį. Užsieniečiai prašymus suteikti prieglobstį gali pateikti pasienio kontrolės punktui, Valstybės sienos apsaugos tarnybai ar Migracijos departamentui.

Išnagrinėjus prieglobsčio prašymą suteikiama viena iš prieglobsčio formų – pabėgėlio statusas arba papildoma apsauga bei išduodamas leidimas gyventi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tuos bulbasu opozicionierius ,valkatas ,bomzus

tuos  bulbasu  opozicionierius ,valkatas ,bomzus  portretas
alchasus, narkosas ir vagis jau prades gyvuliniais vagonais tarabanyt y lietuva desimtimis tukstanciu ,lietuvos LGBT LIBERSOSINIAI nupist.......galviai --LUKASENKA VALO BALTARUSIJA NUO VALKATU , sukisdamas padugnes y lietuva.

Ai

Ai portretas
užteks p...t protą su tom humanitarinėm priežastim. geradariai atsirado... lietuviai neina art buožėm už minimumą, tai atsiveža vergų iš ubagyno.

ogi

ogi portretas
sitiems politklounams stogas visai pavaziavo imkit pavyzdi is lenku vengru kurie nepadlaiziauja eurolibfon leven madam kuri gauna sorosnurodymus kuris su laiku /atostogaus/ gvantaname sockomafija savus isvijo tai reikia naujos darbo jegos tik ??? ar dirbs o mokes tai MM ne kitaip?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių