Haityje veiks Lietuvos garbės konsulatas

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų viceministras Mantvydas Bekešius spalio 26 dieną Santo Dominge susitiko su neseniai paskirtu Lietuvos garbės konsulu Haityje Fredericu Carrenardu, kuriam įteikė užsienio reikalų ministro pasirašytą konsulinį patentą ir konsulinės įstaigos atributiką.

Susitikime aptartos tolesnio bendradarbiavimo gairės skleidžiant informaciją apie Lietuvą, padedant tautiečiams, kurie būdami Haityje pakliūva į nelaimes.

Viceministras su garbės konsulu taip pat kalbėjosi apie galimybes Haičio piliečiams studijuoti Lietuvoje.

M. Bekešius pažymėjo, kad Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 10 tūkst. eurų paramos nukentėjusiems nuo katastrofiško uragano „Matthew“, kuris šių metų spalio 5–6 dienomis praūžė Haityje.  2010 m. Lietuvos užsienio reikalų ministerija Haičiui skyrė apie 14 tūkst. eurų paramos, kai šalis nukentėjo nuo žemės drebėjimo, taip pat 2014 m. apie 23 tūkst. eurų prisidėjo prie UNICEF Lietuva misijos Haityje, kuri buvo vykdoma pagal visuomenės informavimo ir lėšų kaupimo UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“.

Susitikimas įvyko Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos ir Karibų valstybių bendruomenės CELAC šalių užsienio reikalų ministrų susitikimo, kuris vyko Dominikos Respublikoje, proga.

Spalio 7 d. garbės konsulu paskirtas F. Carrenardas yra verslininkas, dirbantis prekybos ir draudimo srityse, Haičio prekybos ir pramonės rūmų bei draudimo brokerių asociacijų narys, aktyviai įsiliejęs į Haičio konsulinį korpusą, kuriame yra 46 nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių