Grūto parko įkūrėjas V. Malinauskas paskelbtas Druskininkų garbės piliečiu

  • Teksto dydis:

Nepaisant opozicijos nepritarimo, Druskininkų savivaldybės taryba trečiadienį garbės piliečio vardą suteikė Grūto parko įkūrėjui, savivaldybės mero tėvui Viliumui Malinauskui.

Už šį sprendimą balsavo tarybos nariai 17 tarybos narių. Nė vienas nebuvo prieš.

V.Malinausko sūnus, Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas nei svarstant šį klausimą, nei balsuojant nedalyvavo.

Druskininkų garbės piliečio vardas V.Malinauskui suteiktas „už sveikatos, kultūros, sporto sričių mecenavimą, sovietinių skulptūrų muziejaus „Grūto parkas“ įkūrimą ir Druskininkų kurorto garsinimą“.

Pristatant V.Malinausko kandidatūrą per tarybos posėdį akcentuota, kad jo įkurta bendrovė „Hesona“ šiltuoju metų laiku įdarbindavo iki 500 žmonių ir taip būdavo mažinamas nedarbas regione. Jo įsteigtas Grūto parkas, kur eksponuojami sovietmečio paminklai, skulptūros, atributai, įvairūs simboliai, girtas už jaunimo ugdymą, supažindinimą su Lietuvos istoriją.

Tuo metu opozicijai priklausantis Druskininkų savivaldybės tarybos narys Juozas Šarkus citavo dokumentus, pagal kuriuos V.Malinauskas įtariamas neteisėtai neatlygintinai gavęs sklypą Grūto kaime, kur pastatė sau gyvenamąjį namą ir įkūrė skulptūrų parką.

„Ar nepriklausomoje Lietuvoje sovietų okupacijos simbolių eksponavimas yra indėlis į Druskininkų kultūrą? - stebėjosi J.Šarkus. - (...) Suteikimas garbės piliečio vardo tokiam asmeniui, mano nuomone, yra pasijuokimas iš garbės piliečio vardo.“

Kandidatą gynę kiti tarybos nariai tvirtino, kad V.Malinauskas sutvarkė buvusią apleistą teritoriją, kur plytėjo pelkė. Sprendimo kritikus jie kaltino pavydu.

„Tai žmogus, kuris nusipelnė ne tik Druskininkų garbės piliečio vardo, bet ir Lietuvos nusipelnusio kultūros darbuotojo vardo“, - pareiškė tarybos narys Algimantas Šiaučiulis.

Kurorto garbės piliečio vardas trečiadienį taip pat suteiktas Druskininkų savivaldybės tarybos nariui socialdemokratui tautodailininkui Antanui Česnuliui. Jis įvertintas už ilgametį lietuvių liaudies meno puoselėjimą, Skulptūrų ir poilsio parko įkūrimą bei Druskininkų kurorto garsinimą.

Garbės piliete pripažinta ir sanatorijos „Draugystės“ vadovė Violeta Kaubrienė. Ji pagerbta už tradicinio sanatorinio gydymo puoselėjimą ir naujų sveikatinimo paslaugų plėtrą, aktyvų dalyvavimą kurorto kultūriniame gyvenime bei ilgametį kultūros mecenavimą.

Druskininkų savivaldybės taryboje daugumą vietų turi Lietuvos socialdemokratų partijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renė

Renė portretas
Geras sūnelis : kol dar esi meras,pasirūpink,kad tėvelis taptų miesto įžymybe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių