Ginti Lietuvą prisiekė apie 1 tūkst. karių, 80 savanorių

  • Teksto dydis:

Įvairiuose šalies miestuose penktadienį tarnauti Lietuvos valstybei prisiekė apie 1 tūkst. nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių bei 80 Bazinį kario savanorio įgūdžių kursą baigusių karių savanorių, šeštadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

„Šiandien prisiekę Lietuvai, prisiėmėte atsakomybę už valstybę, už jos ateitį, laisvę ir nepriklausomybę. Dabar ne tik jūsų pačių, jums brangių žmonių, bet ir visos valstybės saugumas yra jūsų rankose. Tegu šventas žodis Tėvynė, atplėšęs jus nuo kasdienių darbų ir atvedęs į kario savanorio kelią, suteikia jums nenugalimą ištvermę ir valią tarnauti Lietuvai, ją kurti, puoselėti ir ginti“, – priesaikos ceremonijoje sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vaidas Vasiliauskas. 

Tuo tarpu Marijampolėje iškilmingos ceremonijos metu po devynių mėnesių tarnybos 129 kariai išleisti į atsargą, kartu vyko Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos bataliono vadų pasikeitimo ceremonija.

Kęstučio batalione Tauragėje priesaikos ceremonijos metu taip pat pagerbti ir apdovanoti Lietuvos kariuomenės pajėgų Apsaugos būrio kariai sugrįžę iš Tarptautinės NATO misijos Irake. Tai – pirmasis Pajėgų apsaugos karinis vienetas, suformuotas Kęstučio bataliono profesinės karo tarnybos karių pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu

Tu portretas
Tukstantis neisgelbes,kiek galima sakyt,baikit lot valdzia!!! Tiek klaidu pridirbo siaubas,o gal kas tik ir lauke,kada uzpuls,lengviau pinigus slept kuriuos is tautos pavoge,kysius gavo.

vos tik mokykla baigia

vos tik mokykla baigia portretas
mentu geroves valstybes gyventojuj klerkai PSD vezdu i galva uzvozia...ka anas daug negalvotu ir nesvarstytu begt tai jam dar pora grasinanciu laisku atsiuncia : ka girdi jei tu neisi i kariuomene tai tau bauda , bauda , arestas atvesdinimas kalejimas ruso stampas ir suvarzymai likusiam gyvenimuj....a uz komentarus nepalankius sistemai tai irgi persekiojimai gresinimai teismais kratom kompu konfiskacijom gersia.... geroves valstybe

Anonimas

Anonimas portretas
Tūkstantis apgins Lietuva tikrai,juokas ima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių