Gegužę dalyje Lietuvos – baltas peizažas: pridrėbė sniego kaip žiemą

  • Teksto dydis:

Gegužės 3-iosios rytas dalį Lietuvos gyventojų nustebino žiemiškais vaizdais. Šiaulių, Radviliškio, Raseinių rajonuose sniego pridrėbė kaip žiemą.

Nemažai sniego kliuvo ir Pakruojo, Kelmės, Telšių rajonams.

Žmonės socialiniuose tinkluose dalijasi baltais žiemiškais vaizdais gegužės mėnesį.

„Vėl gegužio žiedai! Nėra ko stebėtis? Bus visko!“ – apie gausiai iškritusį sniegą juokavo internete šiauliečiai.

„Bet vis tiek juk ne tornadas... Nekeisčiau Lietuvos į nieką“, – kai kam sniegas gegužę sukėlė ir gerų emocijų.

Pasak sinoptikų, šiandien daugelyje rajonų krituliai, vietomis smarkūs, vyraus lietus, šlapdriba. Vėjas šiaurės vakarų, 9–14 m/s, daug kur gūsiai 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra 3–8 laipsniai šilumos.

Gegužės 4-os naktį rytiniuose rajonuose, dieną vietomis trumpai palis. Vėjas naktį šiaurės vakarų, vakarų, 8–13 m/s, kai kur rytiniuose rajonuose iki 19 m/s, dieną vakarų, pietvakarių, vakare pietų, pietryčių, 7–12 m/s. Naktį daug kur šalnos 0–4 laipsniai šalčio, vietomis temperatūra iki 3 laipsnių šilumos, dieną 9–14 laipsnių šilumos, informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: sniegassniegas gegužęoraiLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

O jau brudai skubina išjungt šildymą

O jau brudai skubina išjungt šildymą portretas
Orai bjaurūs, vėjuoti , šilumos nėra , štai Kaune kai snigo ir poto dienos metu buvo tik 0 laipsnių. Sninga, lyja, šlapia visur , nėra nei saulės kad pašildytu , tai iš kur gali būti šiltas oras. Šildymas dar labai reikalingas, kad nebūtu drėgna ir šalta namuose. O ir šildymas dabar jau nebrangus, ypač gegužę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių