G. Surplys: peržiūrimos rekomendacijos dėl senjorų lankymosi prekybos vietose

Sveikatos apsaugos ministerija peržiūri visas rekomendacijas, susijusias su vyresnio amžiaus žmonių lankymusi parduotuvėse, kavinėse ar kitose įstaigose, ketvirtadienį pranešė Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys.

„Sveikatos apsaugos ministerija dabar peržiūrinėja visas savo rekomendacijas, tikrai jos slinksis, jei galima taip sakyti, nuo rekomendacijų žmonėms nesilankyti į didesnę tų žmonių apsaugą“, – sakė G. Surplys.

Trečiadienį Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė BNS sakė, kad dėl viešose įstaigose pateikiamų rekomendacijų nesilankyti vyresniems žmonėms šie jaučiasi nepageidaujami ir ragino verslininkus lanksčiau žiūrėti į reikalavimus pateikti šią informaciją.

„Vyresnio amžiaus žmonės prekybos vietose tokias rekomendacijas supranta kaip jų nepageidavimą. Tuomet jiems kyla klausimas: „O kada gi aš galiu lankytis?“. Verslo atstovai neturėtų aklai perkelti valdžios rekomendacijų, o jas pateikti taip, kad jos nežeistų žmonių“, – teigė ji.

Pasak A. Skardžiuvienės, nors tokios rekomendacijos ir nesukelia neigiamų teisinių pasekmių, yra neetiškos ir nekorektiškos, nes kartu verslai nepateikia alternatyvų.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos nurodymuose dėl viešųjų paslaugų teikimo sąlygų yra įpareigojimas, jog šiose įstaigose, pavyzdžiui, maitinimo vietose, lankytojams gerai matomoje vietoje turi būti pateikiama informacija, kad jose nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims, esantiems vyresnio nei 60 metų amžiaus arba sergantiems lėtinėmis ligomis.

Be kita ko, kai kurie verslai šią rekomendaciją traktuoja kaip draudimą ir nenori pagyvenusių žmonių aptarnauti.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį spaudos konferencijoje pažadėjo persvarstyti esamą tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tam plikiui verigai durnine sedeti ir ten aiskinti apie amziu.

Ilona

Ilona portretas
Teisingos buvo rekomendacijos. 60 čiai yra rizikos grupėje, kokios Kokios kavinės. Išeikime į išankstinę pensiją , padėkime savo vaikams, jų vaikus prižiūrėti, savo mielus anūkėlius, savo tėvus prižiūrėkime, pakalbėkime, nueikime pas juos dažniau, pasivaikščiokite su jais. Tai pačios mieliausias pramogos. gyvenime gyvenime.

Rima

Rima portretas
Na man senjorai, tai žmonės virš 80m.O 60+ juk dauguma dirbantys dar, dar ir pensijos nesulaukę..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių