G. Nausėda: siekiu antros kadencijos, jei rinkimuose reikės „didesnio pasirinkimo“

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad siektų antros kadencijos pareigose tuo atveju, jeigu 2024 metais vyksiančiuose rinkimuose prireiks „didesnio pasirinkimo“.

Jis kartoja savo sprendimą paskelbsiantis šių metų pabaigoje.

„Žinote, jeigu aš ant popieriaus lapo surašyčiau argumentus, kodėl man nedalyvauti šiuose prezidento rinkimuose 2024 metais, turbūt labai ilgas popieriaus lapas gautųsi. Bet aš taip pat turiu didžiulę atsakomybę prieš šalį ir aš tikrai matau, kokia yra padėtis šalyje. Ir manau, kad mūsų tauta nusipelno didesnio pasirinkimo, todėl jeigu tokio didesnio pasirinkimo reikės, aš vykdysiu savo misiją toliau, bet šiandien to pasakyti negaliu“, – LRT televizijos laidai „Dienos tema“ sakė šalies vadovas.

„Aš jau esu tą kartą ne kartą sakęs ir galiu tik pakartoti, tai padarysiu šių metų pabaigoje, tikrai negaliu dabar pasakyti, kokia kalendorinę dieną aš tai padarysiu, bet sprendimas bus padarytas ir viskas bus aišku“, – pridūrė jis.

Pareigas G. Nausėda eina nuo 2019 metų. Prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau  portretas
Tik nereikia jums tos kitos kadencijos vistiek nieko nedarot Lietuvos gyventojų gerovei tik Ukraina ir rupinates jau išleiskite vietą kitam niekad neringdavau prezidento neidavau į balsavimus dabar tikrai eisiu kad tik neisrinktu jau net gėda turėti tokį prezidentą ir ar ne laikas jau pradėti iškraustyti šitus ukrainiečius tuoj okupuos visa Lietuva

skiep

skiep portretas
jis Zelenskio atstovas spaudai o ne Lietuvos prezidentas.Tegul vyksta i Ukraina ir cia daugiau nesirodo.

Jooo

Jooo portretas
Menkysta tas musu prezidentas. Vietoje neutralumo sitas anti-vakseris, pro-patvorinis, korumpuotas, komunistas. Pats zino, kad jokiu sansu neturi.nes net ir darbo ir valstieciu klases uz ji nebalsuos.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių