G. Nausėda pasirašė dekretą: įstaigų vadovams – daugiau laisvės

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė dekretą, kuriuo prezidento į pareigas skiriami institucijų ar įstaigų vadovai gali patys spręsti su jais pačiais susijusius einamuosius vidaus administravimo klausimus.

Pasak prezidento atstovo žiniasklaidai Antano Bubnelio, sausio 1 dieną įsigaliojęs Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymas numato, kad institucijų ir įstaigų vadovai nebegali priimti su jais pačiais susijusių sprendimų einamaisiais vidaus administravimo klausimais.

Pasak jo, tokių klausimų pavyzdžiais gali būti atostogų suteikimas, komandiruotės, institucijai ar įstaigai priklausančio turto panaudojimas ir pan. Iki sausio 1 dienos vadovai tokius klausimus galėjo spręsti patys.

„Šis įstatymo ribojimas gali būti netaikomas, jei konkrečios išimtys yra nustatytos jį į pareigas priimančio ar skiriančio subjekto sprendime, kuris yra paskelbtas viešai. Prezidento pasirašytas dekretas yra būtent toks sprendimas, kuriuo prezidento į pareigas skiriamiems institucijų ir įstaigų vadovams leidžiama priimti sprendimus dėl su jais pačiais susijusių einamųjų vidaus administravimo klausimų, jeigu teisės aktuose nenumatyta kitaip“, – Eltai teigė A. Bubnelis.

Prezidentūra atkreipė dėmesį, kad pasirašytas dekretas nenumato galimybės šiems pareigūnams patiems sau skirti vienkartinių priemokų ir kitokių panašaus pobūdžio piniginių išmokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikras

tikras portretas
paskaitykit straipsni.pirma komentuodam

as

as portretas
matyt per mazai laisves turi zeminti savo personala.

Baisu.

Baisu. portretas
Daugiau galės vokti , parodė savo tikrą veidą , gerai ,kad balsavau už Skvernelį , nors sąžinė rami.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių