G. Nausėda atleido teisėjų korupcijos byloje įtariamą V. Bavėjaną

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį atleido politinės korupcijos byloje įtariamą Lietuvos apeliacinio teismo teisėją Valdimarą Bavėjaną.

Kaip minima šalies vadovo dekrete, teisėjas atleidžiamas dėl teisėjo vardo pažeminimo.

Taip pat G. Nausėda dekretu pirmadienį atleido ir savo noru pareigas paliekantį kitą Apeliacinio teismo teisėją Kęstutį Jucį, jam teisėjų korupcijos byloje suteiktas specialaus liudytojo statusas.

Šių teisėjų atleidimui anksčiau šį mėnesį pritarė Seimas.

G. Nausėda jau yra atleidęs taip pat korupcijos byloje įtariamus Apeliacinio teismo teisėją Konstantiną Guriną, Vilniaus apygardos teismo teisėją Henrichą Jaglinskį, Kauno administracinio teismo teisėją Gintarą Čekanauską.

Praėjusią savaitę Seimas iš pareigų atleido dar vieną įtariamąjį – Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėją Egidijų Laužiką.

Baudžiamojoje teisėjų korupcijos byloje iš viso įtariami aštuoni teisėjai.

Prezidentas G. Nausėda siekė juos visus atleisti iš pareigų pažeminus teisėjo vardą, tačiau Teisėjų taryba nepritarė trijų teisėjų atleidimui.

Ši teisėjų savivaldos institucija atsisakė leisti pašalinti iš pareigų Apeliacinio teismo teisėją Viktorą Kažį, Vilniaus apylinkės teismo teisėją Robertą Rainį ir Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėją Arūną Kaminską.

Nuspręsta, kad trūksta duomenų įrodyti teisėjo vardo pažeminimą.

Pagal Konstituciją, Aukščiausiojo Teismo teisėjus skiria ir atleidžia Seimas, Apeliacinio teismo – prezidentas parlamento pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Tas atleistas teisėjas,bent dabar galėtų pasakyti,kiek jis paėmė,už sulaikyto stambaus narkotikų boso,užsieniečio,paleidimą,kuris tą dieną dingo iš Lietuvos.

ir

ir portretas
jei dirbi dirbk is peties o ne po 1 pirmiausia atleist vadovus /valantina. ir visus kitus /globaliai/ tai turesim efekta o politsocmafijos isviso neprileisti prie valdvairo .......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių