„Frontex“ vadovas: reikia siekti pusiausvyros tarp migrantų teisių ir sienos apsaugos

Europos Sąjungos (ES_ šalys narės turi siekti pusiausvyros tarp žmogaus teisių ir sienos apsaugos, sako „Frontex“ vadovas Fabrice’as Leggeri (Fabrisas Ležeri).

„Mes mokomės paisyti pagrindinių žmogaus teisių, žinome apie teisę turėti tarptautinę apsaugą, tačiau, kita vertus, esama neteisėtų veiksmų ir sienos pažeidimų, kurie nedera su Europos Sąjungos nuostatomis“, – žurnalistams pasienyje su Baltarusija sakė „Frontex“ vadovas.

„Negaliu pasakyti nieko daugiau nei tai, kad kaip pasiekti pusiausvyros tarp šių dalykų yra teisiniai ir galbūt taip pat politiniai klausimai“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie Lietuvos taikomą apgręžimo politiką, F. Leggeri akcentavo negalintis komentuoti ir vertinti nacionalinės teisės, nes tai nėra agentūros kompetencija.

Negaliu pasakyti nieko daugiau nei tai, kad kaip pasiekti pusiausvyros tarp šių dalykų yra teisiniai ir galbūt taip pat politiniai klausimai.

Jis taip pat nekomentavo, kiek galimų pažeidimų pasienyje tyrimų šiuo metu vykdo „Frontex“ Lietuvos atžvilgiu, akcentuodamas, jog agentūra to niekuomet neatskleidžia.

F. Leggeri penktadienį pasienyje lankosi drauge su užsienio šalių delegacijomis. Vėliau jie Vilniuje, Valdovų rūmuose, jie dalyvaus „Sienų valdymo konferencijoje“, kur aptars Europos sienos apsaugos ir migracijos politikos klausimus.

Lietuvoje lankosi 29 šalių delegacijos ir 15 ministrų bei Europos komisarė Ylva Johansson.

Į Lietuvą pernai neteisėtai pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Nuo pernai rugpjūčio neteisėtai sieną kirtę užsieniečiai apgręžiami atgal į Baltarusiją.

Europos Sąjungos institucijos laikosi pozicijos, kad migrantų išstūmimai pažeidžia Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatas.

Vilnius savo ruožtu nurodo, kad vykdo migrantų neįleidimo politiką, kurios ėmėsi dėl Minsko režimo veiksmų. Be kita ko, šalies pareigūnai teigia, kad migrantams sudarytos sąlygos prieglobsčio prašyti pasienio punktuose ar ambasadoje.

Žmogaus teisių gynėjai sako, kad ši tvarka nėra efektyvi, nes dalis migrantų prieglobsčio Lietuvos pasienio punktuose greičiausiai negali prašyti todėl, jog neturi tapatybės dokumentų, o be jų į Lietuvos pusę nepraleidžia Baltarusijos pasieniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Gerai jie viską daro, diplomatiškai nutylėjo dėl apgręžimo politikos ir tuo pačiu leido mums tvarkytis savo kieme kaip norim. Danija, Vengrija, Kroatija jau seniai taip tvarkosi.

Eikit po velnių

Eikit po velnių portretas
prakeikti Europos muslimizatoriai ir tarakonui naudingi idiotai.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
frontex yra Lietuvos ir ES priešai , tegul atsako už nužudytą Lenkijos karį ir nužudytus - apvogtus ES piliečius , padarytą ekonominę žalą ES
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių