„Frontex“: Lietuva šiemet pirmauja pagal savanoriškai namo vykstančių migrantų skaičių

  • Teksto dydis:

Iš Lietuvos šiemet savo noru į kilmės šalis išvyko daugiausia migrantų tarp Europos Sąjungos (ES) šalių, rodo bendrijos sienų apsaugos agentūros „Frontex“ duomenys.

Agentūros atstovai teigia, kad 2022 metais Lietuva, palyginti su kitomis ES valstybėmis narėmis, pasiekė didžiausią savanoriškai grįžtančių neteisėtų migrantų skaičių – jai tenka 31 proc. visų savanoriškų grąžinimų šiais metais, teigiama ketvirtadienį išplatintame Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

„Nuo pat neteisėtos migracijos krizės pradžios dėjome daug pastangų skatindami užsieniečius savo noru grįžti į kilmės šalis ir dabar matome rezultatus. Neteisėtų migrantų išlaikymas yra didelė našta valstybei, tad kol neturime kitų teisinių priemonių išsiųsti migrantus į jų kilmės šalis ir toliau dirbsime šia linkme“, – tvirtino vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Neteisėtų migrantų išlaikymas yra didelė našta valstybei.

Prieglobsčio Lietuvoje negavusiems ir savo noru į kilmės šalį sutinkantiems grįžti neteisėtiems migrantams šiuo metu taikoma vienkartinė 1 tūkst. eurų išmoka. Ši parama galioja iki gegužės 21 dienos.

Iš viso nuo neteisėtos migracijos krizės Lietuvoje pradžios savo noru į kilmės šalis grąžinti 983 užsieniečiai, 510 iš jų – šiemet. Didžiausią grąžintų į kilmės šalį neteisėtų migrantų dalį – 84,4 proc. – sudaro Irako piliečiai.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aha,savanoriškai...

aha,savanoriškai... portretas
gauna po štukelę eurikų, savanoriškai...

Alio

Alio portretas
Ka cia veikia tas frontex? Varykites namo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių