ESO: po škvalo elektros neturi apie 500 vartotojų

Po penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį ūžusio škvalo elektros dar neturi apie 500 vartotojų.

Iš viso elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 30 tūkst. vartotojų, daugumai jų tiekimas atstatytas, BNS šeštadienį ryte sakė bendrovės „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) atstovas Tomas Kavaliauskas.

Anot jo, penktadienio vakarą daugiausia klientų be elektros buvo Klaipėdos regione, naktį įsisiūbavus audrai daugiau elektros energijos tiekimo sutrikimų fiksuota Kauno bei Alytaus regionuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai savo ruožtu informavo, kad ugniagesiai gelbėtojai nuo penktadienio vakaro gavo 44 pranešimus apie stichijos padarinius – jie vyko šalinti medžių nuo kelių, taip pat buvo du iškvietimai medžiams užvirtus ant gyvenamųjų namų (Telšių rajono Rietavo savivaldybėje). Rietavo savivaldybėje taip pat apgadintas mokyklos stogas.

Stipri audra žalos pridarė ir aplink Telšių rajone esančio Žarėnų miestelio bažnyčią. Visgi vietos klebonas Vaidas Buivydas BNS sakė, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie nuplėštą bažnyčios stogą nėra tiksli.

„Varpinė yra pažeista, šventoriaus tvoros sulaužytos keliose vietose, nukėlė vartų bokštelį. Pati bažnyčia labiau nenukentėjo, tik dažai vietomis nuskusti“, – BNS sakė klebonas.

Anot ugniagesių, daugiausiai su audra susijusių iškvietimų – per 30 – sulaukta iš Telšių apskrities, po keletą – iš Kauno ir Marijampolės apskričių, pavieniai pranešimai – iš kitur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių