Ekspertai tarsis, kaip užtikrinti galimybių paso lygiateisiškumą visiems žmonėms

Vyriausybės ekspertų taryba pirmadienį tarsis, kaip užtikrinti galimybių paso lygiateisiškumą visiems žmonėms, informavo premjerės atstovė.

„Šiuo metu vakcinų trūksta, todėl dalis visuomenės turi tam tikrus privalumus prieš kitą, nes vieni vakcinuoti, kiti – persirgę, treti nei persirgę, nei vakcinuoti. Ekspertai tarsis, kaip padaryti, kad galimybių pasas nediskriminuotų nei vienos visuomenės grupės juo naudojantis“, – BNS teigė Rasa Jakilaitienė.

Anot jos, ekspertai svarstys, greitųjų antigeno testų taikymą, siekiant suteikti panašias teises neskiepytiems ar nepersirgusiems žmonėms.

Šiuo metu vakcinų trūksta, todėl dalis visuomenės turi tam tikrus privalumus prieš kitą, nes vieni vakcinuoti, kiti – persirgę, treti nei persirgę, nei vakcinuoti.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija praėjusią savaitę pristatė galimybę įteisinti vadinamąjį galimybių pasą. Jį galėtų gauti žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, gavę neigiamą testo rezultatą ar įgiję imunitetą, persirgę COVID-19.

Ministerijos teigimu, toks pasas leistų teikti maitinimo paslaugas viduje, rengti didesnius renginius viduje ir lauke, taip pat atvertų sporto klubus didesniam žmonių skaičiui bei leistų asmenines šventes, jei dalyvauja daugiau nei du namų ūkiai.

R. Jakilaitienės, teigimu, ekspertai taip pat tarsis dėl spartesnio studentų įtraukimo į skiepijimo procesą.

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio įsakymu nuo balandžio pradžios skiepijant nuo COVID-19 į pagalbą galima pasitelkti slaugą, mediciną studijuojančius studentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PENSININKEI

PENSININKEI portretas
VISOS TOS NESĄMONĖS REIKALINGOS PASIVOGTI PINIGŲ IŠ EUROPOS SĄJUNGOS.....KOL BUS PINIGAI TOL BUS KORONOFRENIJA...

KURGI NE

KURGI NE portretas
KODĖL NEPAPRAŠIUS ŽEMAITIJOS PREZIDENTO JURAIČIO IR PREMJERO ŽEMAIČIO PAGALBOS.....

pensininkė

pensininkė portretas
kam išlaidauti dėl tų pasu kol sugalvos ir bus paskiepyta didžioji dalis nebereikės jokių pasų , o be to juk ir skiepytas gali užsikrėsti ir kitus užkrėsti , o testas tai nesąmonė šiandien neigiamas rytoj gali būti teigiamas , baikite skirstyti žmones jau ir taip nebeliko šeimos o tapo ūkis ar mus laiko gyvuliais lauk tokią neišmanėlių valdžią ,manau ji netinkama valdyti Lietuvą
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių