Druskininkiečiams atsirado daugiau galimybių siekti aukštojo mokslo

Druskininkiečiams atsirado daugiau galimybių siekti aukštojo mokslo savo mieste – Alytaus kolegija atidarė savo studijų filialą. Toks pat filialas trečius metus veikia Varėnoje, kitąmet bus išleista pirmoji absolventų laida, o nuo rudens studijuoti galės ir kaimyninės Baltarusijos gyventojai.

Beveik trims dešimtims druskininkiečių Alytaus kolegija pasiūlė mokslus ištęstinių studijų programoje, kuri, pasak studijuojančiųjų, labai patogi dirbančiam ar šeimą sukūrusiam žmogui. Studijų trukmė – ketveri metai. Paskaitos vyksta svaitgaliais.

„Kai jaunas buvau, negalvojau, kad kažkada reikės mokytis. Pašaukė gyvenimas, 10 metų gyvenau užsienyje, grįžau prieš dvejus metus, galvoju, reikia kažką baigti, nes be mokslų Lietuvoje negali darbo rimtesnio turėti. Nežinau, ar darbą čia, Druskininkusoe, susirasiu baigęs kolegiją, ar kitur. Specialybė populiari, daug viešbučių yra, manau, kad administratoriaus darbą surasiu“, – tikisi Alytaus kolegijos studentas Aurelijus Gečiauskas.

Druskininkiečiai studijuoja buchalterinę apskaitą, transporto ir logistikos verslą, įstaigų ir įmonių administravimą.

„Tos socialinės pakraipos specialybės yra dėstomos čia, o techninių specialybių paskaitos dažniausiai vyksta Alytuje.Todėl žmonės, kurie pasirinko autotransportą, važinėja į Alytų, tik bendrus dalykus mokosi Druskininkuose. Norinčiųjų mokytis mums nestigo, kadangi mokymasis šalia namų yra patrauklus. Nereikia atitrūkti nuo darbo, šeimos, nereikia turėti papildomų išlaidų“, – aiškina Alytaus kolegijos Druskininkų studijų sk. vadovas Kęstutis Tamulevičius.

Alytaus kolegijos filialas jau trečius metus veikia ir Varėnoje, jame mokosi 40 studentų, o kitąmet bus išleista pirmoji absolventų laida.

Bendradarbiaujant su kaimyninės Baltarusijos Švietimo ministerija, kolegijos planuose – rudenį ištęstinių  studijų programą pasiūlyti Gardino srities gyventojams. Jiems specialybių bus siūloma mokytis anglų ir rusų kalbomis. Kolegijoje jau dabar organizuojami kvalifikacijos kėlimo kursai baltarusiams.

„Juos labiausiai domina techninės specialybės. Autotransportas, statybų inžinierija,transporto logistika – specialybės, kurios jiems labai reikalingos. Kai jie sužinojo, kad pas mus yra transporto logistika, tai stvėrėsi už galvų –jie sako seniai ieškantys kur, o pasirodo, kad viskas čia pat“, – sako K. Tamulevičius.

Vasario pabaigoje Baltarusijos sostinėje vyks Lietuvos Aukštųjų mokyklų mugė. Alytaus kolegija studentų žada dairytis ir Minske.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių