A. Drižiaus ginčas dėl „Respublikos“, „Laisvo laikraščio“ išėmimo iš prekybos – aklavietėje

Teismai kol kas atsisako nagrinėti Aurimo Drižiaus valdomos laikraščių leidybos, reklaminių ir kitokių leidinių spausdinimo bendrovės „Grėsmės nacionaliniam saugumui“ ir Konkurencijos tarybos ginčą, šiai nepradėjus tirti galimo kartelinį susitarimo, kai 2022 metais prekybos tinklai „Maxima“, „Norfa“, „Iki“ ir Lietuvos paštas iš prekybos pašalino leidinius „Respublika“, „Vakaro žinios“ ir A. Drižiaus leistą „Laisvą laikraštį“.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) liepos 10 dieną nepriėmė nagrinėti įmonės skundo ir paliko galioti Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmų balandžio 9 dienos nutartį – anot jos, skundas turi esminių trūkumų, dėl kurių teismas negali jo priimti.

„Pirmosios instancijos teismas pagrįstai kovo 21 dienos nutartimi pareiškėjui („Grėsmės nacionaliniam saugumui“ – BNS) nustatė terminą skundo trūkumams pašalinti, iš esmės aiškiai nurodė skundo trūkumus, o pareiškėjui per nurodytą terminą nustatytų skundo trūkumų nepašalinus, balandžio 9 dienos nutartimi skundą laikė nepaduotu“, – teigė LVAT.

„Grėsmės nacionaliniam saugumui“ teigė, jog teismo nurodytus skundo trūkumus šalino ir pateikė patikslintą skundą. Vis dėl to jis bendrovei buvo grąžintas, nes papildomi pataisymai nebuvo padaryti.

Konkurencijos taryba 2023 metų gruodį nusprendė netirti galimo prekybos bendrovių kartelinio susitarimo. 

LVAT nutartyje pabrėžė, jog šis sprendimas neužkerta kelio įmonei „Grėsmės nacionaliniam saugumui“ dar kartą kreiptis į teismą.

Leidiniai iš „Maximos“, „Norfos“, „Iki“ ir Lietuvos pašto prekybos buvo pašalinti 2022 metų kovo pradžioje praėjus porai savaičių po Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą.

Lietuvos paštas skelbė tokį sprendimą priėmęs dėl „netinkamo informacijos pateikimo šiuo jautriu ir sudėtingu laiku“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai cia

Gerai cia portretas
Kokios problemos vatnikams? Gi uzsisakykite tuos valstietiskus bulvarus ir kiekviena ryta gausite pastu. Kiek pamenu, kolukio pirmininkas karbauskis per savo “valstieciu laikrascio” tinkla gali net i rusija pristatyti jei taip reikia.

Platina?

Platina? portretas
A kioskes?

Lietuva panašėja

Lietuva panašėja portretas
į Šiaurė Korėjos protektoratą.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių